Premieră românească în Himalaya: O femeie a reușit să urce pe Vf. Annapurna

Premieră românească în Himalaya: O femeie a reușit să urce pe Vf. Annapurna

Alpinista româncă Maria Dănilă a cucerit, zilele trecute, Vârful Annapurna din Himalaya, ajungând la 8.091 de metri altitudine în urma unei ascensiuni care a durat 17 ore. Maria Dănilă este prima femeie din România care atinge această performanţă.

Performanţa înregistrată de Maria Dănilă a fost anunţată, miercuri după-amiază, de Clubul Alpin Român – Braşov, a cărui membră este alpinista.

prima-alpinista-romanca-Himalaya
Foto: Facebook/Clubul Alpin Român – Brașov

Alpinista româncă a făcut parte dintr-o echipă nepaleză şi a urcat însoţită de şerpaş. Ea a ajuns la peste 8.000 de metri altitudine respirând cu ajutorul buteliei cu oxigen.

ADVERTISING

„Pe 15 aprilie, în jur de 11:20, la puţin timp după rope fixing team, am ajuns şi eu pe vârf. Am făcut parte din echipa celor de la Imagine Nepal, am urcat cu şerpaş şi oxigen. Ziua vârfului a fost foarte grea pentru ca am plecat din lower C3 direct, care e pe la 6.200 m ... şi ultimele 3-400 metri am aşteptat după rope fixing.. aşa încât doar urcarea a durat vreo 17 ore", este mesajul transmis de alpinistă şi publicat de clubul din care aceasta face parte.

Maria-Danila-Himalaya
Foto: Facebook/Clubul Alpin Român - Brașov

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇