Premieră: NASA a fost dată în judecată de proprietarii unei case care a fost lovită de resturi de la stația spațială

Premieră: NASA a fost dată în judecată de proprietarii unei case care a fost lovită de resturi de la stația spațială

O familie din Florida dă în judecată NASA după ce casa ei a fost avariată de resturi de la Stația Spațială Internațională care au căzut pe Pământ.

Procesul reprezintă o premieră. Deșeurile spațiale sunt o problemă reală și serioasă, a transmis avocatul familiei.

Avocații au spus că procesul ar putea deschide calea pentru revendicări viitoare. Dosarul împotriva agenției spațiale este primul de acest tip și va „forma fundamentul” unor revendicări similare în viitor, deoarece resturile spațiale au devenit o „problemă reală și serioasă”, a transmis firma de avocatură Cranfill Sumner, potrivit Sky News

ADVERTISING

Resturile spațiale au lovit casa în luna martie, provocând o gaură în acoperiș și în podea. Un copil se află în casă în momentul impactului, dar nu a fost rănit.

Familia solicită o compensație de 80.000 de dolari „având în vedere stresul, dar și impactul pe care acest eveniment l-a avut asupra vieții lor”, au spus avocații.

NASA a anunțat că resturile care au căzut pe pământ ar fi trebuit să ardă complet la intrarea în atmosfera Pământului. O piesă a echipamentului a reziststat și s-a prăbușit peste casa din Florida.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇