Clip spectaculos cu Soarele, fotografiat non-stop timp de 10 ani (Video)

Clip spectaculos cu Soarele, fotografiat non-stop timp de 10 ani (Video)
Foto: Captură video YouTube/NASA

NASA a dat publicității o înșiruire de imagini spectaculoase cu Soarele, fotografiat zi de zi, timp de 10 ani, în perioada 2 iunie 2010 – 1 iunie 2020.

Cu o durată de 61 de minute, videoclipul înglobează imagini de înaltă rezoluție înregistrate în ultimul deceniu de instrumentele navei Solar Dynamics Observatory (SDO). Fiecare secundă a videoclipului însumează o zi din activitatea solară, arată Science Alert.

În imagini se poate vedea coroana solară, partea din exterior a atmosferei Soarelui. Această activitate a Soarelui nu o putem vedea în mod normal, din cauza strălucirii stelei.

ADVERTISING

În videoclip sunt circa 87.000 de instantanee, reprezentând câte o fotografie din fiecare oră de observare a Soarelui în intervalul amintit.

Lansată în 2010, Solar Dynamics Observatory fotografiază Soarele la fiecare 0,75 de secunde, fiind prima misiune inițiată de NASA cu scopul de a înțelege activitatea Soarelui, cu variațiile sale și impactul asupra Pământului.

De la lansarea în 11 februarie 2010, nava spațială SDO a adunat nu mai puțin de 425 de milioane de fotografii spectaculoase cu Soarele.

ADVERTISING

Citește și Cum arată un apus de soare de pe Venus, Uranus, Titan sau Marte? (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇