Într-o pădure din Australia a fost găsit rătăcind un berbec. Nu mai fusese tuns de ani buni și avea 35 de kilograme de lână!

Într-o pădure din Australia a fost găsit rătăcind un berbec. Nu mai fusese tuns de ani buni și avea 35 de kilograme de lână!

Într-o pădure din statul australian Victoria a fost găsind rătăcind un animal greu de identificat la prima vedere. Nu i se vedeau decât botul, copitele și foarte puțin din membre. În scurt timp a devenit limpede pentru toată lumea că era vorba despre un berbec.

Avea însă atât de multă lână încâlcită încât era greu de identificat. Animalul, a cărui blană devenise o masă densă și gigantică, a fost capturat și adus la Sanctuarul fermei Edgar’s Mission, din Lancefield, Victoria, arată Live Science.

Blana îi acoperise berbecului și ochii, astfel că avea ulcer dureros la un ochi, de la o sămânță de iarbă ce rămăsese blocată acolo.

Acolo, Baarack, cum a fost el numit, a fost scăpat de povara grea de lână, care cântărea cam la fel de mult ca un copil de 10 ani – nu mai puțin de 35 de kilograme.

ADVERTISING

Sub kilogramele de lână mată murdară, plină de crenguțe și insecte, „nu era replica Australiei la Yeti, ci o oaie”, a anunțat Edgar’s Mission.

La un moment dat, Baarack a avut un proprietar, întrucât fusese castrat. Urechile sale prezentau, de asemenea, semne de etichetare, deși crotalii au dispărut între timp.

De-a lungul a mii de ani, oile au fost crescute selectiv pentru a produce lână pentru folosința oamenilor, iar oile domesticite nu-și mai leapădă haina sezonieră, așa cum o fac rudele lor sălbatice. Așa se explică de ce berbecul ajunsese în această stare.

ADVERTISING

Lăsate netunse, oile acumulează din ce în ce mai multă lână, ceea ce le aduce probleme de sănătate, predispunându-le la răniri și infecții și împiedicându-le să-și regleze temperatura corpului.

În 2015, o oaie merinos pe nume Chris (tot din Australia) a stabilit un record de 41 de kilograme de lână când a fost tunsă. Personalul RSPCA l-a salvat pe Chris din sălbăticie și a estimat că nu fusese tuns de cel puțin cinci ani.

Cantitatea de lână strânsă de pe Baarack ar fi suficientă pentru a tricota aproximativ 61 de pulovere sau 490 de perechi de șosete pentru bărbați.

ADVERTISING

Vezi și Așa arată cea mai scumpă oaie din lume! Pentru ea s-au plătit 367.500 de lire sterline! (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇