În premieră, un calmar a fost găsit la o adâncime record, unde presiunea e de 600 de ori mai mare decât la suprafață

În premieră, un calmar a fost găsit la o adâncime record, unde presiunea e de 600 de ori mai mare decât la suprafață

O echipă de oameni de știință care căuta o epavă pierdută din Al Doilea Război Mondial în Marea Filipinelor a descoperit probabil ceva și mai prețios – a înregistrat din greșeală imagini cu un calmar surprins la o adâncime record.

Dacă până acum recordul îl deținea un calmar surprins la 4.700 de metri adâncime în Oceanul Pacific, de această dată au fost surprinse imagini cu o viețuitoare din aceeaşi specie și chiar aceeași famlie, Magnapinnidae, dar la 6.200 de metri adâncime, arată Science Alert.

ADVERTISING

Este vorba despre un calmar tânăr, spun oamenii de știință de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), care au studiat imaginile, se arată într-un raport publicat de jurnalul Marine Biology.

Pe lângă calmar, au mai fost surprinse și câteva caracatițe ”Dumbo”, nici ele nemaintâlnite la o asemenea adâncime până acum, ceea ce arată că mai multe tipuri de cefalopode pot supraviețui în condiții extrem de vitrege.

Oamenii de știință nu pot explica pentru moment cum pot aceste viețuitoare să trăiască la adâncimi unde presiunea atmosferică poate fi de 600 de ori mai mare decât la suprafața oceanului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇