Ea e gâsca eroină, devenită viral, care are grijă de 47 de boboci! (Galerie foto)

Ea e gâsca eroină, devenită viral, care are grijă de 47 de boboci! (Galerie foto)
Foto: Facebook/Mike Digout

Natura nu încetează să ne surprindă, mereu și mereu. Și când credem că nu mai avem ce vedea sau afla, apare o mamă gâscă, care reușește, ea știe cum, să aibă grijă de nu mai puțin de 47 de boboci.

Cel care a descoperit-o este un bărbat pe nume Michael Digout, obișnuit să iasă seara la o plimbare pe malul râului Saskatchewan, aproape de casa sa din Saskatoon, Canada.

Prima dată când a zărit gâsca, omul a fost mirat că șirul de boboci care înota în spatele ei nu se mai termina. Surprins și amuzat, i-a fotografiat. A numărat 16 boboci.

ADVERTISING

A început să se reîntoarcă în fiecare seară, sperând să-i revadă. Și de fiecare dată a avut noroc. Numai că a observat, și mai surprins, că grupul puilor era din ce în ce mai mare.

La un moment dat a numărat 25, în timp ce altă dată, 30. Recordul absolut a fost în ziua în care a numărat 47 de boboci, arată Bored Panda.

Atunci și-a dat seama că nu puteau fi toți puii ei. De fapt, gâsca avea grijă și de puii altora. E un fenomen întâlnit la această specie.

Bobocii de gâscă sunt destul de independenți, circulă destul de mult, adesea se pierd sau se alătură altor grupuri. Și uite așa o gâscă se poate trezi cu o adevărată creșă, de care are însă grijă de parcă toți puii ar fi ai ei.

ADVERTISING

Asta, chiar dacă aripile sale nu reușesc să îi cuprindă pe toți puii, după cum se poate vedea în fotografiile postate de Michael Digout pe Facebook, imagini devenite viral între timp.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇