Debitarea cu laser a metalelor - Patru beneficii ale tehnologiei de vârf

Debitarea metalelor este o operațiune esențială într-o varietate de domenii industriale, precum aerospațial, extractiv, producerea de mașini etc. În mod tradițional, tăierea metalelor se făcea cu instrumente manuale sau mecanice, care nu ofereau întotdeauna rapiditatea și precizia necesară activităților din prezent. Tehnologia a oferit răspunsul în vederea atingerii acestor deziderate prin utilizarea laserului ca element de debitare a diferitelor tipuri de metale. 

Deși tehnologia laserului există de câteva zeci de ani, aceasta a pătruns în folosirea industrială pe scară largă abia în ultimii ani, odată cu scăderea prețurilor implicate de folosirea tehnologiei. Vigra.ro este unul dintre liderii naționali în ceea ce privește oferta de tehnologii de debitare a metalelor, dar și a altor echipamente necesare în industria de confecții metalele, remarcându-se prin calitatea desăvârșită a echipamentelor și consumabilelor oferite și prin seriozitatea și profesionalismul angajaților. 

ADVERTISING

Iată care sunt cele patru beneficii ale folosirii mașinii de tăiat cu laser!

Industria confecțiilor metalice depinde în mare măsură de realizarea tăierii metalelor în așa fel încât procesele de industrializare a pieselor să fie făcute fără probleme. Una dintre sculele cele mai eficiente în acest sens este reprezentată de mașina de tăiat cu laser, care funcționează pe baza unor inovații de ultimă generație în ceea ce privește tehnologia laser și automatizarea proceselor. Un astfel de dispozitiv oferă firmelor ce activează în domeniu câteva beneficii clare: 

ADVERTISING
  1. Debitarea cu laser oferă o precizie care nu poate fi obținută prin folosirea tehnologiei clasice. Prin utilizarea unui fascicul de lumină concentrat și focalizat se pot realiza tăieturi cu precizii de ordinul micronilor. Mai mult decât atât, cu ajutorul acestui echipament se pot face debitări extrem de detaliate, mult mai greu de realizat cu ajutorul altor scule. Această caracteristică permite obținerea unor echipamente metalice utilizate în industrii unde cerințele sunt stricte, ca de exemplu industria aerospațială și cea farmaceutică.
  1. Tăierea metalelor cu laser se realizează la o viteză superioară tehnologiilor clasice. Prin această caracteristică se poate atinge un grad de eficiență sporită, în special în cazurile în care este necesară realizarea unor tăieri complexe dintr-o singură mișcare. Rapiditatea debitării duce la creșterea profitului și la amortizarea rapidă a costurilor implicate de achiziția unui aparat de debitat cu laser.
  1. Un alt avantaj al debitării cu laser este reprezentat de flexibilitatea tehnologiei. Cu același echipament se pot tăia diverse materiale metalice, și nu numai, fără a fi necesară vreo modificare fizică prin adăugarea sau schimbarea vreunor componente. Un astfel de echipament reușește să înlocuiască necesitatea existenței unor scule diverse, specializate.
  1. Prin tăierea cu laser, pierderile de material sunt reduse aproape la zero. Fasciculul concentrat de lumină permite realizarea unor tăieturi foarte înguste, ceea ce duce la economia de material, utilă mai ales atunci când sunt debitate aliaje cu valoare înaltă, mare. În același timp zonele afectate termic din jurul tăieturii sunt minime, ceea ce contribuie la realizarea unor economii semnificative.
ADVERTISING

În concluzie, firmele ce activează în domeniul confecțiilor metalice ar trebui să înlocuiască vechea tehnologie de debitare cu mașinile de tăiat cu laser pentru a se bucura de numeroasele beneficii ce pot fi obținute în acest fel.