Cum să îți amenajezi dormitorul pentru un somn liniștit

Cum să îți amenajezi dormitorul pentru un somn liniștit
Cum să îți amenajezi dormitorul pentru un somn liniștit

Există câteva rutine sau obișnuințe pentru somn, care sunt menite să reducă zgomotul vieții de zi cu zi pentru un somn mai bun.


Însă dacă dormitorul nu este amenajat pentru a oferi liniște, somnul profund și de calitate poate fi dificil de atins. Un dormitor amenajat pentru somn ar trebui să transmită pozitivitate, relaxare și să invite la odihnă. Poți reîmprospăta spațiul cu câteva mici trucuri care pot avea un impact major asupra somnului.

Investește într-o saltea de calitate


Când ai investit ultima dată într-o saltea de calitate? Dacă nu îți amintești, poate că este timpul. Vezi dintre variantele de saltele 140x200 sau o alta dimensiune potrivită patului tău și reține că o saltea trebuie înlocuită la 7-10 ani. Iar dacă te trezești cu dureri de cap sau disconfort și nu ești odihnit, ar trebui să îți dea de gândit. Sau poate ai sesizat că dormi mai bine în deplasare sau în hoteluri în vacanțe. Toate acestea sunt semne care arată că trebuie să faci o vizită unui magazin de saltele pat cât mai curând.

ADVERTISING

Acordă atenție lenjeriilor de pat


Lenjeria de pat este esențială pentru un somn bun și pentru designul camerei. Opțiunile pentru acestea pot fi atât de multe încât să îți fie greu să știi ce tip este cel mai bun. Așa că recomandarea este să testezi diferite materiale și să vezi care tip de cearceaf sau fețe de perne îți adaugă confort în timpul somnului. Studiile arată că temperatura optimă pentru somn este de aproximativ 19 grade Celsius. De aceea ia în considerare lenjerii de pat care te ajută să ajungi la această temperatură. De aceea pentru vara optează pentru o lenjerie răcoroasă, iar pentru iarnă- mai groasă.

ADVERTISING


Reorganizează și menține ordinea


Calitatea somnului este strâns legată de ordine și organizare. Dormitorul trebuie să fie cât mai gol și liniștit pentru a elimina senzația de anxietate și înghesuială. Instalează strategic dulapuri pentru depozitare sau coșuri și cutii care să se integreze bine în decor. Cât despre electronice, ar fi bine să nu existe în dormitor, nici măcar televizor. Toate acestea vor contribui la deconectarea de care ai nevoie. Și oricât de grăbit ai fi zi de zi, fă-ți patul dimineața, iar la sfârșitul zilei vei fi recunoscător că ai făcut efortul.

ADVERTISING


Luminozitate reglabilă


A găsi modalități plăcute de a introduce luminozitatea treptat sau ușor de reglat în dormitor pe timpul nopții, poate face trecerea blândă. Astfel dacă ai nevoie pe timpul nopții să deschizi lumina puțin, nu va activa centrii creierului care dau semnalul de trezire. Poți opta pentru veioze sau lămpi pentru lectură care se pot integra frumos în decor. Pentru a menține întunericul alege draperii care facilitează confortul ochilor pe timpul nopții. Alege culori și texturi frumoase și opace, care adaugă design atractiv camerei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇