Când creativitatea e mai puternică decât coronavirusul

Când creativitatea e mai puternică decât coronavirusul

De vorbă cu Cristina Olaru, owner Egoodies și Marta’s Gift, playeri de top pe piața cadourilor corporate

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar noi îl așteptăm anul acesta mai mult ca oricând. Pentru că vrem ca sărbătorile să ne prindă cu temele făcute, am cerut sfaturi de la una din vocile cele mai avizate în Crăciunologie, Cristina Olaru, antreprenor de succes în domeniul pachetelor corporate de sărbători.

Catalog-Egoodies-dimensiune-web-70
Foto: egoodies.ro

Reporter: Sunteți managing director al Egoodies și Marta’s Gift, două nume mari din peisajul autohton al coșurilor-cadou. Pe vreme de pandemie, mai contează pentru români această sărbătoare de final de an?

Cristina Olaru: Crăciunul va fi mereu un moment special pentru noi toți, indiferent unde și cu cine îl petrecem, pe pandemie sau nu. Dar diferențe există, fără doar și poate, iar noi nu aveam cum să nu ținem seama de ele. Ca pondere, îi datorăm Crăciunului peste 80% din profitul nostru anual, drept urmare, riscurile cu care ne-am confruntat au fost majore, în acest an. Din fericire, ne-am pregătit din timp, cu o strategie care a dat roade!

Catalog-Martas-Gift-dimensiune-print-16-copy
Foto: Catalog Marta’s Gift

Rep.: Cu ce diferă mai exact Crăciunul 2020 față de Crăciunurile care l-au precedat?

Cristina Olaru: Știam că lucrurile nu pot rămâne la fel și că 2020 va fi diferit de orice an de până acum. Că orice antreprenor care se respectă va pune siguranța pe primul loc. Am intuit, așadar, că acest Crăciun va fi despre emoții, dar și despre grijă.

ADVERTISING

Despre dorința de a-i păstra aproape pe cei care contează pentru tine, în ciuda tuturor obstacolelor, deci despre conexiune în condiții de siguranță deplină. Aceasta a fost, de fapt, principala noastră provocare în 2020, a găsi metoda optimă de a-i ajuta pe partenerii noștri să trimită gândul bun de final de an, prin intermediul unor cadouri așa cum doar noi știm să facem, atent meșteșugite, ambalate și expediate, totodată, în condiții de siguranță unice pe piața autohtonă.  

Catalog-Martas-Gift-dimensiune-print-63-copy
Foto: Catalog Marta's Gift

Rep.: Cum ați ales să abordați această situație de criză?

Cristina Olaru: Cum facem de fiecare dată: pornind de la nevoile clientului.  Mulți dintre angajații și colaboratorii clienților noștri lucrează remote. Logistic, asta înseamnă că trimiterea pachetelor cadou la sediile firmelor în cadrul cărora aceștia activează nu mai reprezintă o opțiune viabilă, cu atât mai mult cu cât unele sedii s-au închis complet.

ADVERTISING

Pe de altă parte, în contextul restricțiilor pe care le impune obligativitatea respectării GDPR, să expediezi pachetele-cadou la adresa personală a destinatarului iarăși e o sarcină imposibilă, deoarece lipsește temeiul legal de a solicita și de a stoca toate aceste adrese, atât în ceea ce mă privește pe mine, cât și pe clienții mei. 

Catalog-Martas-Gift-dimensiune-print-64-copy
Foto: Catalog Marta's Gift

Soluția noastră: am lucrat ca în fiecare an la cele două cataloage, le-am expediat clienților și i-am îndemnat să aleagă cadourile dorite, asumându-ne, în premieră, partea logistică în întregime.

Odată coșul ales, destinatarul primește un mail cu un link către pagina dedicată de pe site-ul egoodies.ro, unde găsește cadoul pe care urmează să-l primească, apoi își finalizează singur comanda, introducând chiar el pe platforma FAN Courier adresa unde dorește să fie expediat cadoul.

ADVERTISING

Fără contact direct, fără riscuri și fără bătăi de cap, respectând toate normele în vigoare referitoare atât la distanțarea socială, cât și la protecția datelor personale. 

În plus, în depozitul nostru, întreg personalul respectă cu strictețe regulile de igienă, lucrând în 2 sau 3 ture independente și cu dezinfectarea temeinică a spațiului, la finalul fiecărei ture.

Catalog-Martas-Gift-dimensiune-print-72-copy
Foto: Catalog Marta's Gift

Una peste alta, am făcut tot ce ținea de noi pentru că această tradiție, a gesturilor frumoase pe care le facem unii pentru ceilalți la final de an, să meargă mai departe.

Rep.: Trăgând line, cum apreciați sezonul 2020 până acum?

CE2004a
Foto: egoodies.ro

Cristina Olaru: Suntem la mijlocul lunii noiembrie și diferențele, față de contractele încheiate anul trecut pe vremea aceasta, sunt aproape insesizabile.

Am muncit mult să ajungem aici și mai avem încă mult de muncă. Dar pentru noi toate aceste eforturi sunt sinonime cu un sezon pe care am reușit să-l salvăm, în ciuda tuturor dificultăților, în timp ce, pentru partenerii noștri, înseamnă certitudinea că suntem alături de ei indiferent de condiții.

CE2018-dimensiune-web-85
Foto: egoodies.ro

În 2020, un gând bun e mai binevenit ca oricând. Cu Egoodies și Marta’s Gift, gesturile frumoase înving orice obstacol și ajung acolo unde e nevoie de ele, iar sfârșitul de an primește căldura și strălucirea pe care le merită cu prisosință!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇