A murit "bunicul Toby", cel mai bătrân rinocer din lume. Și-a depășit speranța de viață cu aproape 15 ani!

A murit "bunicul Toby", cel mai bătrân rinocer din lume. Și-a depășit speranța de viață cu aproape 15 ani!

Cel mai bătrân rinocer alb din lume, cunoscut drept „bunicul Toby”, a murit la vârsta de 54 de ani, într-un parc zoo din nordul Italiei.

„Nonno Toby” s-a stins din viață pe 6 octombrie, când se întorcea la adăpostul său nocturn de la Parco Natura Viva, o grădină zoologică din apropierea orașului Verona, arată Straits Times, care citează AFP.

„S-a prăbușit pe podea la întoarcerea la adăpostul său nocturn și, după aproximativ o jumătate de oră, inima i s-a oprit”, a spus Elisa Livia Pennacchioni, purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice.

ADVERTISING

Toby va fi îmbălsămat și expus la muzeul științific MuSe din Trento, unde se vă alătura lui Blanco, un leu alb de la aceeași grădină zoologică, care a murit acum cinci ani, a mai spus Pennacchioni.

Rinocerii albi trăiesc în mod normal până la 40 de ani în captivitate și până la 30 de ani în sălbăticie.

Dispariția lui Toby vine la 9 ani de la moartea partenerei sale, Sugar. În Parco Natura Viva mai este în prezent un singur rinocer alb, Benno, în vârstă de 39 de ani.

Toby era un rinocer alb - una dintre cele cinci specii de rinoceri care nu sunt considerate pe cale de dispariție. Specia numără în prezent circa 18.000 de exemplare, conform WWF.

ADVERTISING

Cu toate acestea, au mai rămas doar două exemplare ale subspeciei rinocerului alb nordic. Acestea trăiesc în Kenya și sunt supravegheate non-stop de gardieni înarmați.

La passeggiata quotidiana di "nonno" Toby 🦏

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇