Broască sau avocado? Cel mai ciudat amfibian trăiește în Africa de Sud și e complet la dispoziția femelei (Galerie foto)

Broască sau avocado? Cel mai ciudat amfibian trăiește în Africa de Sud și e complet la dispoziția femelei (Galerie foto)
Instagram/pleasemyavocadoitssosad

Ai crede că ai în față un avocado căruia cineva i-a scrilejit doi ochi ca două mărgele și o gură veșnic nemulțumită. În realitate, e o broască endemică unei regiuni din Africa de Sud, unde trăiește la altitudine de peste 1.000 de metri.

Pe numele științific Breviceps fuscus, aceasta se umflă și pufăie atunci când se simte amenințată, adoptând o postură agresivă, arată Bored Panda. broasca avocadobroasca aduce cu un avocado nervoscand se simte amenintata, broasca se umflafemela emana o substanta lipicioasa pe spatebroasca traieste la altitudine, in Africa de Sude o broasca de uscat

Dar asta nu înseamnă că broasca e complet anti-socială sau că urăște compania. De fapt, lucrurile stau cu totul pe dos în perioada împerecherii.

ADVERTISING

Atunci, femela secretă o substanță lipicioasă pe spate, care face ca masculul să nu alunece. De fapt, acesta nici nu se poate dezlipi când vrea el, ci e la dispoziția femelei cât timp dorește aceasta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇