Azi e Ziua Internațională a Câinelui. Ei sunt Mismo, Newton și Ula-La, cățeii care au grjă ca în UE să nu intre lucruri periculoase

Azi e Ziua Internațională a Câinelui. Ei sunt Mismo, Newton și Ula-La, cățeii care au grjă ca în UE să nu intre lucruri periculoase

De Ziua Internațională a Câinelui, sărbătorită miercuri, Comisia Europeană îi prezintă pe Mismo, Ula-la și Newton, cățeii care au grijă ca pe teritoriul UE să nu intre produse periculoase.

”Este Ziua Internațională a Câinelui. Salutați-i pe colegii noștri Mismo, Newton și Ula-La! Ei se asigură că lucruri periculoase nu vor intra în UE, cum ar fi droguri, explozibili și sume mari de bani. Împreună ajută la protejarea frontierelor UE”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook.

Comisia Europeană a postat și un clip video, în care cățelul Mismo ”prezintă” cum arată o zi de lucru pentru el și colegii săi.

ADVERTISING

”Este un job cool, căutam infractori și avem grijă ca pe teritoriul UE să nu intre produse ilegale. Uneori, suntem nevoiți să lucram în condiții dure, dar…iubim ceea ce facem”, ”spune” Mismo.

A day in the life of a customs sniffer dog

MApN îl prezintă pe Niky

Și Ministerul Apărării Naționale marchează Ziua Internațională a Câinelui și îl prezintă pe Niky, cățelul care se instruiește alături de operatorii din Batalionul 51 Forțe Speciale "Vulturii".

ADVERTISING

”Azi de ziua mea îl las și pe el să se distreze. În plus eu arăt mai bine indiferent de cum pozăm. Numele meu e Niky și mă instruiesc alături de operatorii din Batalionul 51 Forțe Speciale "Vulturii"."

Camaradul nostru câine urează un sincer "HAM-HAM" (La mulți ani!) tuturor prietenilor voștri câini, astăzi de Ziua internațională a celui mai bun prieten al omului!”, scrie Ministerul Apărării pe Facebook.

MAI așteaptă propuneri pentru definitivarea Legii privind protecția animalelor

La rândul său, Ministerul de Interne a postat o fotografie cu un cățel și îi îndeamnă pe români să trimită sugestii pentru a definitiva Legea privind protecția animalelor.

ADVERTISING

”Astăzi este Ziua Internațională a Câinelui! Este cel mai potrivit moment să vă mulțumim tuturor celor care ați înțeles demersul nostru și ne-ați trimis propuneri pentru îmbunătățirea Legii privind protecția animalelor.

Așteptăm în continuare sugestiile voastre pentru a definitiva acest act normativ care să asigure o protecție clară a animalelor. Vă asigurăm că vom analiza cu atenție fiecare mesaj pe care ni-l trimiteți. La mulți ani acestor ființe minunate care ne fac viața mai frumoasă!”, scrie MAI pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇