Aurora boreală, surprinsă pe cerul din Marea Britanie (Foto)

Aurora boreală, surprinsă pe cerul din Marea Britanie (Foto)

Lumini verzi strălucitoare, violet și roz au apărut duminică seara pe cerul din Marea Britanie, într-un spectacol care a ajuns până la sud, în Hertfordshire și Cornwall.

Spectacolul de lumină, cunoscut și sub numele de auroră boreală, este de obicei mai vizibil în apropierea polilor nord și sud magnetici ai Pământului atunci când particulele încărcate electric de mare viteză din spațiu se ciocnesc cu moleculele de gaz din atmosfera superioară a Pământului.

Ocazional, acest eveniment poate fi văzut pe cerul nopții deasupra Marii Britanii, scrie The Guardian.

ADVERTISING

Aplicația meteo Met Office a prognozat condiții meteo bune în Marea Britanie pentru duminică seara, spunând că aurora boreală „poate fi vizibilă până în centrul Angliei în această seară, unde cerul rămâne senin”, iar luminile ar putea fi văzute din nou luni seara.

Zeci de oameni au împărtășit imagini pe rețelele de socializare duminică, unii afirmând că au văzut spectacolul până la sud, în Cornwall.

„Cine are nevoie de o excursie în Islanda când poți vedea aurora boreală din Wensleydale”, a postat o persoană.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un alt internaut a împărtășit o fotografie făcută lângă Londra: „Aurora boreală în St Albans, Hertfordshire, în seara asta. De necrezut."

Mai târziu, Met Office a distribuit mai multe fotografii făcute pe insula scoțiană North Uist, satul Llysfaen de pe coasta de nord a Țării Galilor și Cambridgeshire și Shropshire din Anglia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇