Astronomii au descoperit o exoplanetă cât Jupiter de mare, dar cu 500 de grade în atmosferă

Astronomii au descoperit o exoplanetă cât Jupiter de mare, dar cu 500 de grade în atmosferă

Astronomii de la Universitatea din Pennsylvania au detectat, cu ajutorul telescopului spațial Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) al NASA, o nouă exoplanetă de mărimea lui Jupiter.

Exoplaneta nou descoperită, numită TOI-3757 b, este puțin mai mare decât Jupiter, dar cu o masă considerabil mai mică, relatează Phys.org.

Exoplaneta își orbitează gazda, o pitică, la fiecare 3,44 zile. Temperatura acestei lumi extraterestre este estimată la aproximativ 500 de grade Celsius.

Situată la aproximativ 578 de ani-lumină față de Pământ, steaua mamă TOI-3757 este o pitică M, cu aproximativ 37% mai mică și mai puțin masivă decât Soarele. Se estimează că are o vârstă de 7,1 miliarde de ani, iar temperatura sa se situează la un nivel de 3.639 grade Celsius.

ADVERTISING

TESS analizează în prezent aproximativ 200.000 dintre cele mai strălucitoare stele din apropierea Soarelui, cu scopul de a găsi exoplanete. Telescopul a identificat peste 5.400 de exoplanete candidate, dintre care 199 au fost confirmate până în prezent.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇