Americanii au creat un dispozitiv pentru deget care produce energie din transpiraţie, în timp ce dormim (Video)

Americanii au creat un dispozitiv pentru deget care produce energie din transpiraţie, în timp ce dormim (Video)

Cercetătorii au creat un dispozitiv pentru deget care poate genera energie pe baza transpiraţiei produse de organism în timpul somnului.

Acest biocombustibil ar putea fi folosit în viitor pentru încărcarea mai multor dispozitive electronice de mici dimensiuni, cum ar fi telefoanele mobile, spun inginerii de la Universitatea din California, San Diego, potrivit Euronews.

Există în prezent mai multe dispozitive care produc energie pe baza corpului uman, însă ele necesită în general un efort mare pentru a funcţiona la capacitate maximă.

ADVERTISING

În schimb, invenţia cercetătorilor americani funcţionează în timp ce utilizatorul doarme pur şi simplu.

Dispozitivul se lipeşte pe vârful degetului asemenea unui plasture şi este prevăzut cu o celulă de biocombustibil alimentată de sărurile acidului lactic care se dizolvă în transpiraţia noastră. Are doar un centimetru pătrat şi este realizat dintr-o spumă flexibilă care conţine hidrogel pentru o absorbţie maximă.

Dispozitivul poate produce 300 de millijoule de energie pe centimetru pătrat de piele în zece ore, iar oamenii de ştiinţă speră să-i poată îmbunătăţi eficienţa în viitor.

Fingertip-powered wearable

C.S.

ADVERTISING

Citeşte şi: Apple prezintă bateria care se fixează pe spatele iPhone-ului (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇