Aceștia sunt oamenii care se cred mai deștepți decât sunt!

Aceștia sunt oamenii care se cred mai deștepți decât sunt!

Ai cunoscut și tu astfel de oameni și probabil toți am intrat în contact cu ei la un moment dat. De obicei, e vorba despre tineri de sex masculin. Dar un studiu recent a arătat că nu aceștia sunt singurii care tind să aibă o părere prea bună despre propria inteligență.

Oamenii de știință au vrut să afle care sunt tipologiile care au cea mai bună părere despre propria persoană și s-a dovedit că în aceeași categorie intră nu doar bărbații tineri, ci și, surpriză, femeile în vârstă, scrie IFL Science.

ADVERTISING

Se pare că persoanele de sex feminin, pe măsură ce trec anii, tind să aibă o părere tot mai bună despre propriul IQ. O părere nefondată, în multe dintre cazuri, după cum a arătat un studiu realizat pe un eșantion de peste 300 de persoane, format atât din bărbați, cât și din femei, atât tineri, cât și vârstnici, media ultimei categorii fiind de 72 de ani.

Rezultatele au arătat că un bărbat tânăr crede că este, în medie, cu 5 – 15 puncte mai inteligent decât este în realitate.

Pe măsură ce trec anii, însă, situația se inversează, femeile luându-le locul, după cum se arată într-un raport publicat de jurnalul Brain and Behaviour.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇