Zoom cumpără compania de cloud Five9, o achiziție de aproape 15 miliarde de dolari

Zoom cumpără compania de cloud Five9, o achiziție de aproape 15 miliarde de dolari

Zoom, de acum celebra aplicație pentru apeluri video, cumpără compania de cloud Five9 pentru aproape 15 miliarde de dolari.

Este prima achiziție semnificativă a platformei de comunicații și, de altfel, cea mai mare, relatează Reuters. Cele două au bătut palma pentru suma de 14,7 miliarde de dolari.

Furnizorul de servicii de teleconferință a devenit în anul pandemiei favoritul investitorilor, în contextul în care întreprinderile și școlile s-au adaptat pandemiei pentru a susține cursuri/ ședințe virtuale.

ADVERTISING

Zoom își îndreaptă acum atenția către dezvoltarea serviciilor Zoom Phone și Zoom Rooms (o aplicație integrată, cu televizoare și sisteme audio profesionale pentru conferințe și screen-sharing).

Asta în timp ce și alți mari jucători din piață - Facebook sau Alphabet (Google) - își dezvoltă serviciile video.

Five9, care oferă servicii de smart-cloud, va deveni o unitate operațională a Zoom.

„Achiziția va contribui la îmbunătățirea prezenței Zoom în companii și ne va permite să accelerăm creșterea firmei pe termen lung”, a transmis Zoom, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Astfel, clienții business ai Five9 vor intra în portofloiul Zoom și, în plus, va combina software-ul de contacte al Five9 cu cel al Zoom pentru a optimiza intercațiunile clienților pe canalele dezvoltate de firmă.

Printre clienții Five9 se numără Under Armour, Lululemon Athletica Inc și Olympus Corp.

Citește și:

ADVERTISING

A. D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇