Xiaomi prezintă un nou sistem de încărcare a telefoanelor: de la 0 la 100% în 8 minute (Video)

Xiaomi prezintă un nou sistem de încărcare a telefoanelor: de la 0 la 100% în 8 minute (Video)

Compania chineză Xiaomi a prezentat un nou sistem de încărcare a smartphone-urilor sale, pe care îl numeşte “HyperCharge”, prin care telefonul poate fi încărcat complet în doar opt minute.

Cu noua tehnologie, telefoanele pot fi încărcate la puteri de până la 200 W prin fir şi de până la 120W în cazul încărcarii wireless, care durează 15 minute.

Cele două metode au fost demonstrate într-un clip de tip time lapse, în care de o parte şi de alta a telefonului, un Mi 11 Pro modificat, cu baterie de 4000 mAh, stau un ceas, respectiv un contor, asfel încât poate fi văzut în timp real câţi waţi intră în telefon.

ADVERTISING

Ritmul de încărcare creşte treptat, atingând la 200 W în momentul în care bateria ajunge la 22 la sută, şi scade după ce se atinge 50 la sută.

Deşi compania nu oferă explicaţii în legătură cu acest aspect, trebuie precizat faptul că versiunea comercială a telefonului are o baterie de 5000 mAh.

De asemenea, este vorba în acest moment doar de un experiment şi nu ştim când sau dacă utilizatorii smartphone-urilor Xiaomi se vor putea bucura de o astfel de performanţă şi nici dacă este o idee bună din punctul de vedere al duratei de viaţă a acumulatorilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Xiaomi a anunțat modelul Mi 10 Ultra în vara anului trecut, acesta fiind primul telefon cu o încărcare rapidă la 120W. 

Xiaomi's First 200W Wired & 120W Wireless Fast Charging

C.S.

Citește articolele zilei peSpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇