Un bărbat a reușit să trimită 17 milioane de SMS-uri frauduloase

Un bărbat a reușit să trimită 17 milioane de SMS-uri frauduloase

Poliția australiană a acuzat un bărbat care locuiește în suburbiile orașului Sydney de trimiterea a 17 milioane de SMS-uri frauduloase, câte unul pentru aproape fiecare adult din țară.

Poliția din New South Wales a declarat că bărbatul de 39 de ani, al cărui nume nu a fost menționat, este unicul responsabil pentru mesajele înșelătoare care au afectat utilizatorii de telefoane mobile din întreaga țară, notează AFP.

Textele includeau link-uri false care pretindeau că provin de la Australia Post sau de la operatorii de drumuri cu taxă și se presupune că au fost trimise folosind „SIM box-uri" care pot expedia zeci de mii de mesaje pe zi.

ADVERTISING

Bărbatul a fost acuzat de utilizarea de echipamente de rețea pentru a „comite o infracțiune gravă".

„SMS phishing este una dintre cele mai comune tactici folosite de escroci pentru a obține informații bancare și alte date personale de la o victimă", a declarat Jason Smith, comandantul Brigăzii de combatere a criminalității informatice a poliției.

"SIM box-urile pot conține peste 250 de cartele SIM active și, de obicei, trimit până la 150.000 de mesaje pe zi, care conțin momeli de phishing pentru diverse escrocherii".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇