Sam Altman se întoarce la OpenAI, la câteva zile după ce a fost demis

Sam Altman se întoarce la OpenAI, la câteva zile după ce a fost demis

Sam Altman se va întoarce în funcția de CEO al OpenAI, a anunțat miercuri compania, la doar câteva zile după înlăturarea sa surprinzătoare de la firma din spatele ChatGPT.

„Am ajuns la un acord de principiu ca Sam Altman să revină la OpenAI, în calitate de CEO, cu un nou consiliu de administrație”, a transmis compania, potrivit CNN.

Altman a scris pe platforma X că „așteaptă cu nerăbdare” să revină la OpenAI și să construiască un „parteneriat puternic” cu Microsoft, care este cel mai mare susținător financiar al producătorului ChatGPT.

ADVERTISING

„Iubesc OpenAI, iar tot ceea ce am făcut în ultimele zile a fost pentru a ține această echipă și a continua împreună misiunea pe care o are. Aștept cu nerăbdare să mă întorc la OpenAI și să dezvolt parteneriatul nostru solid cu Microsoft”, a declarat Atman.

Anunțul pare să pună capăt unor zile de haos pentru industria AI, care au inclus negocieri cu privire la cine ar trebui să conducă OpenAI și cum ar trebui să fie condusă firma.

Detaliile revenirii lui Altman rămân neclare. În anunțul despre concedierea lui Altman, OpenAI a susținut că nu a fost suficient de direct cu consiliul de administrație.

ADVERTISING

Luni dimineață, șeful Microsoft, Satya Nadella, a anunțat că Altman – împreună cu co-fondatorul OpenAI Greg Brockman, care a părăsit firma vineri după înlăturarea lui Altman – se va alătura Microsoft pentru a conduce o nouă divizie de cercetare AI.

La rândul său, OpenAI a declarat că l-a numit pe fostul șef Twitch, Emmett Shear, ca CEO interimar.

Dar apoi sute de angajați OpenAI au amenințat că vor pleca, posibil la Microsoft, dacă consiliul de administrație al companiei nu demisionează și Altman nu va fi readus în funcția de CEO.

ADVERTISING

Nu este clar cum va fi afectat Shear de revenirea lui Altman. „Sunt foarte încântat de acest rezultat, după 72 de ore foarte intense de muncă”, a scris el pe X.

Și Greg Brockman se întoarce la OpenAI, conform postării sale pe X.

În cele din urmă, Microsoft și Altman par a fi marii câștigători. Altman va continua să conducă OpenAI, acum cu un consiliu de administrație care, teoretic, îi susține mai mult viziunea.

Și Microsoft a preluat mai mult control asupra companiei în care a investit miliarde de euro pentru a-și consolida ambițiile în dezvoltarea AI, despre care mulți din Silicon Valley cred că va fi cel mai important progres tehnologic în următoarele decenii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇