Jaf cibernetic în Canada: hackerii au spart sistemul guvernului și au furat ajutoarele de coronavirus

Mii de conturi ale utilizatorilor online de servicii guvernamentale au fost piratate recent, au anunţat autorităţile canadiene, care au precizat că s-a deschis o anchetă pentru a se stabili dacă au existat “atingeri aduse vieţii private şi dacă datele au fost obţinute pornind de la conturile respective”.

Atacurile au vizat serviciul CleGC, utilizat de aproximativ 30 de ministere federale, şi conturi ale Agenţiei Fiscale din Canada.

Un grup de hackeri susținut de Rusia vrea să fure cercetările privind vaccinurile împotriva Covid-19

ADVERTISING

“Au fost obţinute fraudulos şi folosite în încercarea de accesare a serviciilor guvernamentale numele de utilizator şi parolele a 9041 de deţinători de conturi CLeGC”, se arată într-un comunicat al autorităţilor canadiene.

Au fost ţintă a atacului cibernetic şi aproximativ 5.500 de conturi ale Agenţiei Fiscale din Canada. Accesul la conturile respective a fost suspendat de autorităţi pentru a se proteja datele contribuabililor.

Australia se declară victima unui vast atac cibernetic. Presa arată cu degetul China

ADVERTISING

Potrivit postului CBC, mai mulţi canadieni au semnalat, de la începutul lunii august, faptul că li s-au modificat informaţiile bancare asociate contului de la Agenţia Fiscală.

În plus, s-au emis în numele lor, însă fără ca ei să fi făcut vreo cerere, plăţi din cadrul ajutorului financiar guvernamental pentru perioada pandemiei.

Citește și:

Interpolul avertizează cu privire la o creştere a atacurilor cibernetice care exploatează frica legată de COVID-19

Un expert în securitate ne spune de ce e indicat să dezinstalăm aplicațiile de pe telefon pe care nu le mai folosim: ”E un risc major”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇