Google testează dacă senzorii smartphone-urilor pot identifica probleme cardiace sau oculare

Google testează dacă senzorii smartphone-urilor pot identifica probleme cardiace sau oculare

Google va testa dacă oamenii și-ar putea identifica de acasă eventualele probleme de sănătate, prin captarea bătăilor inimii sau a imaginilor globului ocular cu ajutorul unui smartphone.

Mai exact, compania investighează dacă microfonul încorporat al smartphone-ului poate detecta bătăile inimii atunci când este plasat peste piept, a declarat şeful AI pentru sănătate, Greg Corrado, citat de Reuters.

Aceste informaţii ar putea permite detectarea precoce a tulburărilor valvulare cardiace, a spus el.

”Nu este la nivel de diagnostic, ci este la nivelul de a şti dacă există un risc crescut” de boală, a spus Corrado, admițând că există încă semne de întrebare cu privire la acurateţea datelor.

ADVERTISING

În ceea ce privește cercetarea ochilor, ea se concentrează pe detectarea bolilor precum diabetul, din fotografii.

Google a anunțat că a obţinut ”rezultate timpurii promiţătoare” folosind camere de masă în clinici.

Corrado spune că echipa sa vede ”un viitor în care oamenii, cu ajutorul medicilor lor, pot înţelege mai bine şi pot lua decizii cu privire la starea lor de sănătate din propria locuinţă”, dar adoptarea acestor tehnici va dura.

Proiectele urmează anunţurilor de anul trecut despre măsurarea frecvenţei cardiace şi respiratorii cu ajutorul camerelor de la smartphone - funcţii disponibile acum pe multe dispozitive prin aplicaţia Google Fit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇