Magneții din telefoane sau ceasuri smart pot afecta stimulatoarele cardiace. Recomandările FDA

Magneții din telefoane sau ceasuri smart pot afecta  stimulatoarele cardiace. Recomandările FDA
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Autoritatea pentru Medicamente (FDA) din Statele Unite avertizează că magneții din anumite dispozitive smart pot interfera cu stimulatoarele cardiace.

Aici se încadrează smartphone-urile, dar și ceasurile inteligente.

Studii citate de UPI arată că magneții puternici pot face ca unele implanturi medicale să treacă la „modul magnet”, oprind funcționarea normală a dispozitivului până când magnetul este îndepărtat.

Multe implanturi au un „mod magnet”, astfel încât să poată fi acționate în siguranță în timpul unor proceduri medicale, cum ar fi scanarea RMN.

ADVERTISING

De obicei, medicii activează acest mod plasând un magnet de înaltă rezistență lângă implant. Eliminarea câmpului magnetic restabilește funcționarea normală a dispozitivului medical.

Așadar, FDA vine și cu niște recomandări pentru oamenii cu astfel de implanturi:

  • Țineți dispozitivele electronice la o distanță de cel puțin 15 cm de dispozitivele medicale implantate, în special cele de la inimă. Nu vă puneți telefoanele în buzunarele de la piept, de exemplu.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți simptome sau aveți întrebări despre magneții din dispozitivele electronice și dispozitivele medicale implantate.
ADVERTISING

Dispozitivele implantate sunt concepute pentru a ajuta la tulburările de ritm cardiac (aritmii). Dacă dispozitivul nu mai funcționează, un pacient ar putea ameți, și-ar pierde conștiența sau ar putea chiar să moară, a avertizat FDA.

Totuși, agenția consideră că riscul pentru pacienți este scăzut.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇