De ce tehnologia de recunoaștere facială a fost în ultimul timp una dintre tendințele dezvoltării jocurilor?

man-5946820_640
Foto: pixabay

Tehnologia de recunoaștere facială a devenit tot mai populară în ultima vreme. Aceasta a început să fie utilizată în cât mai multe domenii:  aeroporturile folosesc această tehnologie pentru a reduce cozile la verificarea pașapoartelor, telefoanele o utilizează pentru deblocare și nu numai, iar în China este utilizată chiar și pentru plăți.

Tehnologia de recunoaștere facială a devenit tot mai populară și în zona de gaming, iar în continuare vă vom oferi câteva detalii referitoare la acest fenomen. 

ADVERTISING

În ziua de azi, mulți minori încearcă să acceseze site-uri care necesită plăți sau chiar mai rău, site-uri interzise acestora precum NetBet pariuri online.

Astfel, tehnologia de recunoaștere facială este utilizată pentru a identifica dacă în fața ecranului se află sau nu un minor. În acest mod, în cazul în care un minor se află pe un site interzis acestuia, accesul lui să fie blocat, iar, dacă este posibil să fie alertat unul dintre părinți.

Un alt aspect legat de tehnologia de recunoaștere facială utilizată în jocuri este faptul că aceasta este folosită pentru a limita timpul petrecut de minori în fața ecranelor. Astfel, când aceștia din urmă se joacă un joc, programul le limitează timpul la câteva minute până la maxim 2-3 ore în funcție de vârstă, pentru a se asigura că aceștia nu petrec prea mult timp în fața ecranelor. În acest fel, chiar dacă minorii se joacă fără a avea permisiunea adulților, timpul petrecut de aceștia va fi limitat.

ADVERTISING

Tehnologia de recunoaștere facială și scanarea 3d lucrează împreună pentru a se asigura că jucătorii de jocuri video pot crea avatare pe placul lor și care să le reflecte mișcările faciale în timp real. Aceste expresii pot fi utilizate într-o versiune digitalizată a feței jucătorilor, dar și pe figuri animate, monștri sau orice își doresc.

Alte jocuri, cu o tehnologie mai avansată precum Space Astro Blaster, creat de CompSens utilizează tehnologia Intel RealSense pentru recunoaștere facială. Ce presupune această tehnologie? Utilizând recunoașterea facială, jucătorii vor putea renunța la joystick și la alte accesorii de gaming.

ADVERTISING

Pentru a ghida personajele sau în cazul jocului Space Astro Blaster a navelor spațiale, aceștia vor fi nevoiți doar să-și miște capul.  Probabil pe viitor, vor putea să clipească, să țipe, sau să râdă pentru a controla diverse jocuri. Desigur, nu suntem încă familiari cu limitele acestui tip de tehnologie deoarece aceasta este în continuă dezvoltare.

Tehnologia de recunoaștere facială devine tot mai populară în diverse sectoare, iar cel al jocurilor video nu este exclus. Astfel, acest tip de tehnologie este utilizată pentru a se asigura că minorii nu accesează site-uri interzise și că nu petrec prea mult timp în fața ecranelor.

De asemenea, acest tip de tehnologie este utilizată pentru  a îmbunătăți experiența jucătorilor, aceștia putând să joace cu personaje cu trăsături similare lor.

Nu în ultimul rând, pe viitor tehnologia va avansa în așa fel încât tot mai multe persoane vor putea să controleze personajele din joc doar din expresii faciale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇