Cum să alegi cele mai performante echipamente IT

Cum să alegi cele mai performante echipamente IT

Pentru o afacere serioasă, care vrea și să-și crească profitul, nu doar să continue să existe pe piață, echipamentele IT sunt precum cei mai buni angajați: nu îi ai pe cei mai buni, nu merge treaba. Și dacă la oameni te mai pricepi sau beneficiezi de ajutor de la departamentul de resurse umane, alegerea echipamentelor performante, dar totodată potrivite pentru business-ul tău, poate da ceva mai multe bătăi de cap. Desigur, cea mai bună soluție va fi să apelezi la consultanță IT, dar între timp s-ar putea ca rândurile următoare să te inspire. Iată ce aspecte merită să cântărești! 

ADVERTISING

Care sunt nevoile tale

Și prin nevoile tale ne referim de fapt la nevoile afacerii tale. Care este specificul ei și câte operațiuni trebuie susținute? N-are rost să investești prea mult dacă vrei să cumperi patru laptopuri și o imprimantă. Pe de altă parte, nici nu vrei să te zgârcești în ceea ce privește capacitățile aparaturii dacă o vei folosi mult timp sau pentru procese care consumă foarte multă putere de procesare. Asta ca să nu mai vorbim despre sistemul de protecție care trebuie să fie la zi ca să-ți păstrezi datele în siguranță. Așadar, fă o evaluare realistă a nevoilor afacerii și cere părerea unui specialist. S-ar putea să te surprindă plăcut suma pe care o va prezenta în cazul echipamentelor IT pentru business-ul tău

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Care este abordarea vânzătorului

Mai important decât echipamentul propriu zis va fi atitudinea furnizorului. Va încerca să-ți vândă mai mult decât ai nevoie sau îți va prezenta onest toate opțiunile pe care le ai la dispoziție? Noi te sfătuim să iei în calcul exclusiv colaborarea cu firmele care îți oferă echipamente IT de calitate și în același timp îți și explică de ce ai nevoie de ele. Țin ei cont atât de nevoile tale, cât și de limitările de buget? Dacă răspunsul este negativ la cel puțin una dintre întrebări, este cazul să cauți în continuare. Nici nu se poate pune problema să ți se pună la dispoziție soluții creative și personalizate. 

ADVERTISING

Ce spun oamenii care au lucrat deja cu echipamentele/firma respectivă 

Să fim sinceri, piața este relativ mică și nici tipurile de echipamente cu care ai putea lucra nu sunt extraordinar de diverse. Cu alte cuvinte, mai ales dacă ai ceva contacte în domeniu, ai putea face o cercetare pe cont propriu. Întreabă-ți prietenii, cunoștințele sau partenerii de afaceri cu ce echipamente lucrează și de unde le-au procurat. Vei afla destul de repede cine și de ce este nemulțumit, iar cei încântați îți vor face mai mult ca sigur o recomandare. De ce să nu mergi la sigur? 

Ce presupun serviciile adiționale? 

Ai cumpărat echipamentele IT cele mai bune de pe piață, tehnologia de vârf practic, iar livratorul ți le-a adus la ușă. De aici ești pe cont propriu. Ei bine, dacă nu are cine să ți le instaleze, cine să-ți facă mentenanța, să-ți instaleze un update din când în când sau să-ți explice cum se folosesc, iar tu nu te pricepi și nu ai un departament de IT, ai cam dat de bucluc. Sfatul nostru este să lucrezi doar cu profesioniști, adică firmele care nu doar că-ți oferă cel mai bun produs, ci îți asigură și instalare, mentenanță și eventual training și suport constant, în funcție de nevoi. Asta ca să nu mai vorbim despre consultanță și sincronizare continuă cu cerințele de pe piață. 

Ține cont de sfaturile de mai sus și cu siguranță nu vei fi dezamăgit de alegerea făcută!