Când ești obligat să-ți faci o asigurare IT. Tot ce trebuie să știi despre polița care te protejează de hackeri și de pierderea datelor

Când ești obligat să-ți faci o asigurare IT. Tot ce trebuie să știi despre polița care te protejează de hackeri și de pierderea datelor

Într-o lume care se mută din ce în ce mai mult în online, pericolele cibernetice pot veni din orice direcție. Fie că vorbim despre atacuri cibernetice și hacking, fie că vorbim despre erori care pot duce la pierderi de date și pot genera pierderi financiare incomensurabile, primejdiile internetului devin de la an la an mai multe și mai greu de gestionat.

În aceste condiții, cea mai bună soluție atunci când lucrezi în domeniul IT și te poți confrunta zilnic cu astfel de pericole, care pot duce, în cel mai sumbru scenariu, chiar și la faliment, este aceea de a avea o asigurare IT.

Nicio afacere nu se mai poate dezvolta în prezent, fără a avea și o componentă online, de aceea, în ultimii ani, unii dintre cei mai căutați specialiști pe piața muncii oriunde în lume au devenit experții IT&C. Fie că sunt dezvoltatori de software, fie că sunt furnizori de servicii de internet sau de tehnologie de stocare de date în Cloud, nicio companie nu mai poate funcționa fără a avea un departament intern de IT sau fără a contracta serviciile unei firme specializate. 

ADVERTISING

Asigurarea profesională IT nu mai este demult o noutate pe piața asigurărilor din România. Tot mai mulți profesioniști sau consultanți care lucrează în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (IT&C) încheie asigurări IT, fie la cererea firmelor cu care colaborează, fie din proprie inițiativă, pentru a se pune la adăpost de orice situație care poate duce la pierderi uriașe.

Asigurarea IT este o poliță care se încheie de către experții din domeniu care oferă servicii de proiectare și dezvoltare de software și hardware, consultanță în domeniul IT, servicii de stocare și găzduire de tip Cloud, furnizare de internet sau servicii de securitatea cibernetică. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Polița IT este o măsură de protecție în momentul în care apar erori, omisiuni sau neglijențe în munca unui profesionist IT&C, care pot aduce prejudicii însemnate atât lui, cât și companiei pentru care lucrează. 

O asigurare de răspundere IT de la Leader Team Broker acoperă daune provocate de atacuri cibernetice, daunele proprii ce derivă din atacuri cibernetice sau pe cele provocate de erori umane - adică toate situațiile de omisiune, greșeală sau neatenție care pot prejudicia activitatea unei companii. De asemenea, polițele IT pot fi încheiate și pentru clădiri și infrastructură IT, pentru angajații care lucrează pe segmentul IT, echipamente electronice, dar și pentru pierderea sau furtul de documente.

ADVERTISING

Asigurarea IT poate fi încheiată atât de către PFA-uri sau microîntreprinderi, cât și de companii mari, cu mii de angajați, indiferent de forma juridică sau de cifra de afaceri pe care o realizează. Limitele de răspundere, în funcție de nevoile fiecărui client, se pot încadra între 100.000 și 25 de milioane de euro, în concordanță cu gradul de risc și de expunere.

Leader Team Broker, companie de brokeraj lider pe piața asigurărilor de nișă din România și cu prezență și pe piața europeană, are acces la toate produsele de asigurare de răspundere IT atât de la asigurătorii din România, cât și de la cei de pe piața internațională LLOYD’S (Londra) și oferă clienților săi polițe precum cea de răspundere profesională (Professional indemnity/Errors and Omissions), răspundere generală (Public/General liability), Cyber Crime sau răspunderea angajatorului (Workers Compensation/Employers Liability).

Polițele sunt acceptate de toți clienții și beneficiarii din România și din străinătate care solicită în contractele comerciale astfel de asigurări de răspunderi și au acoperire oriunde în lume, inclusiv în Statele Unite ale Americii și în Canada.