Apple pregătește lansarea unui MacBook Pro ieftin

Apple pregătește lansarea unui MacBook Pro ieftin

Finalul tranziţiei de la procesoarele Intel, la procesoare proprii, ar putea aduce un laptop din seria MacBook Pro cu un preţ mai mic decât a practicat până acum compania americană.

Apple ar putea începe să vândă, de anul acesta, un aşa-zis MacBook Pro ieftin – un model care să facă o serie de compromisuri pentru a putea fi comercializat la un preţ mai mic.

Nu se ştie, deocamdată, ce nivel de preţ vizează Apple, însă, conform Bloomberg, diferenţa se va face la nivel de procesor, stocare şi ecran.

Ecranul ar putea fi un LCD, în loc de miniLED, ceea ce înseamnă că va lipsi şi facilitatea ProMotion. Procesorul ar putea să ruleze la o frecvenţă mai mică, iar capacitatea de stocarea să fie mai redusă.

ADVERTISING

Altfel, noul procesor ar trebui să fie de tip M2 şi să aducă finalul procesului de tranziţie de la procesoarele Intel la procesoarele dezvoltate intern de Apple.

La acest moment, un MacBook Pro costă între 1.300 și 3.500 de dolari, în funcție de dimensiuni și caracteristici.

Tot M2, pe lângă viitorul MacBook Pro de buget, vor folosi alte două Mac-uri pe care Apple este aşteptată să le lanseze în 2022 - o nouă versiune de iMac de 24 de inch şi un nou laptop MacBook Air.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇