Apple anunță că vom putea plăti doar atingând iPhone-urile între ele

Apple anunță că vom putea plăti doar atingând iPhone-urile între ele

Apple a anunțat marți că va lansa o nouă funcție „Tap to Pay” pentru iPhone, care le permite utilizatorilor să cumpere bunuri de la comercianți prin atingerea telefoanelor lor, și care este valabilă și cu carduri de credit contactless.

Anunțul transformă efectiv iPhone-urile în terminale pentru puncte de vânzare fără hardware suplimentar, scrie CNBC.

Apple a declarat că Stripe va fi primul operator de plăți care va oferi serviciul, iar acesta va fi integrat în produsul de punct de vânzare al Shopify.

ADVERTISING

Serviciul va folosi cipul NFC al iPhone-ului și va accepta și Apple Pay, precum și Visa, American Express, Mastercard și Discover.

Anunțul este cea mai recentă mișcare a Apple în industria serviciilor financiare. În prezent, compania operează Apple Pay, un serviciu de plăți fără contact, Apple Pay Cash, un serviciu de plăți peer-to-peer, și Apple Card, un card de credit orientat către aplicațiile iPhone, operat împreună cu Goldman Sachs.

Apple a raportat venituri din servicii în valoare de 68,43 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2021, care s-a încheiat în septembrie. Apple Pay și Apple Card sunt componente ale segmentului său de servicii.

ADVERTISING

Apple a declarat că funcția va fi accesată prin intermediul aplicațiilor de la terți, care vor fi lansate în cursul acestui an. Alte companii de plăți și dezvoltatori de aplicații vor putea dezvolta aplicații care să acceseze funcția "tap-to-pay" într-o versiune viitoare a iOS, sistemul de operare al iPhone.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇