Apple a lansat o nouă generație de ceasuri inteligente: îți măsoară nivelul de oxigen și ar putea fi folosite ca test pentru COVID-19 (VIDEO)

Apple a lansat o nouă generație de ceasuri inteligente: îți măsoară nivelul de oxigen și ar putea fi folosite ca test pentru COVID-19 (VIDEO)

Apple a prezentat, marți seară, noua sa generație de ceasuri inteligente. Apple Watch Series 6 are o serie de funcții noi care se potrivesc vremurilor în care trăim, precum măsurarea nivelului de oxigen din sânge. De asemenea, compania americană a anunțat că va încheia mai multe parteneriate ca să studieze impactul acestui gadget pentru sănătatea utilizatorilor – inclusiv dacă ar putea fi folosit ca test pentru COVID-19.

Noul iPhone ar urma să fie prezentat luna următoare.

ADVERTISING

Apple susține că Series 6 poate măsura nivelul de oxigen din sânge în 15 secunde şi se foloseşte de lumina roşie şi infraroşie. Jeff Williams, Chief Operations Officer al companiei, a precizat că acesta este un indicator al sănătății întregului sistem respirator și că va sponsoriza trei studii care să valideze această funcție și beneficiile sale.

De asemenea, noua generație de ceasuri inteligente beneficiază de senzori mai performanți care înregistrează mai bine ciclul de somn al celui/celei care-l poartă.

ADVERTISING

Design-ul noului Apple Watch seamănă cu cel al generațiilor precedente - singura noutate este că va fi disponibil pentru prima dată în culorile roșu și albastru.

În ceea ce privește partea hardware, Apple Watch Series 6 are un nou procesor, S6, care este cu 20% mai rapid decât cel cu care e dotată generația precedentă. De asemenea, luminozitatea ecranului a fost îmbunătățită pentru o folosire mai eficientă în lumina directă a soarelui.

Bateria va ține 18 ore și are parte de tehnologia de reîncărcare rapidă - astfel că ajunge de la 0 la 100% în 1,5 ore.

ADVERTISING

Series 6 funcționează în baza sistemului de operare watchOS 7, care vine inclusiv cu o versiune îmbunătățită a aplicației Fitness, ce include noi exerciții, o funcție care te ajută să te speli corect pe mâini, mai multe rutine pentru alergat etc.

În plus, Apple a debutat o noua funcție numită Family Setup, care le permite părinților să configureze un Apple Watch pentru copii - chiar dacă aceștia nu au iPhone-ul lor. Practic, adulții vor putea decide cine îi poate suna pe cei mici pe dispozitiv, cine le poate trimite mesage, pot seta alerte în funcție de locație și să îl pună pe silențios când sunt la ore.

Prețul Apple Watch Series 6 pornește de la 399 de dolari și va ajunge în magazine începând de vineri.

noile-ceasuri-inteligente-de-la-Apple
Foto: Apple

Apple Watch SE, un ceas inteligent mai ieftin

Alături de Watch Series 6, Apple a prezentat şi un nou ceas inteligent mai ieftin, ce se va numi Watch SE şi va costa 279 dolari.

Acesta preia multe din caracteristicile de design ale lui Series 4 și e dotat cu procesorul S5, despre care Apple spune că este de două ori mai rapid decât cel din Series 3.

Watch SE dispune de accelerometru, compas, giroscop, senzori de mişcare, detecţie a pricipitărilor şi poate, de asemenea, măsura pulsul.

Tot marți seară, Apple a lansat și două noi modele de tablete iPad.

Apple Event — September 15

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇