Apple a lansat două modele noi de MacBook Pro şi o nouă generaţie de căşti wireless AirPods

Apple a lansat două modele noi de MacBook Pro şi o nouă generaţie de căşti wireless AirPods

Apple a lansat, luni, două modele noi de MacBook Pro, dotate cu procesoare Apple Silicon, o nouă generaţie de căşti wireless AirPods şi un serviciu de muzică pe bază de abonament cu 5 dolari pe lună.

Noile laptopuri MacBook Pro, cu ecrane de 14 inchi şi 16 inchi, dispun de procesoare noi. Compania a eliminat de pe aceste modele funcţia „Touch Bar”, criticată de fanii Apple, şi a reintrodus mai mulţi conectori, inclusiv conectorul „MagSafe”, care dispăruse în ultimii ani, nemulţumindu-i pe unii utilizatori, transmite Reuters.

ADVERTISING

Preţul modelului de 14 inchi porneşte de la 1.999 de dolari, iar cel al modelului de 16 inchi de la 2.499 de dolari. Ambele computere vor intra la vânzare săptămâna viitoare, potrivit Apple.

Noile procesoare ale Apple se numesc M1 Pro şi M1 Max şi au performanţe mai bune decât procesoarele M1 anterioare ale Apple, dar folosesc mai puţin energie decât procesoarele concurente produse de Intel şi Advanced Micro Devices.

httpv://www.youtube.com/watch?v=exM1uajp\u002d\u002dA

Directorul pentru procesoare al Apple, Johny Srouji, a spus că M1 Max foloseşte cu până la 100 de waţi mai puţini decât alte procesoane high-end pentru laptopuri, ceea ce se transpune într-o durată de viaţă a bateriei mai bună.

ADVERTISING

”Este cel mai puternic procesor pe care l-am construit vreodată", a spus Srouji despre M1 Max.

Înainte de ziua de luni, cele mai puternice laptopuri ale Apple depindeau de procesoarele Intel.

Apple a introdus deja o primă generaţie de procesoare M1 în unele MacBook-uri şi desktop-uri Mac Mini şi iMac.

În acelaşi timp, noile căşti AirPods sunt rezistente la transpiraţie şi la apă, putând fi utilizate în timpul antrenamentelor, şi au unele funcţii de sunet disponibile anterior la căştile high-end AirPods Pro.

ADVERTISING

Noile căşti AirPods vor costa 179 de dolari, iar livrările vor începe săptămâna viitoare. Acestea vor putea fi comandate online în Statele Unite şi în peste 26 de ţări şi regiuni, începând de luni. Căştile vor fi disponibile în magazine din 26 octombrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇