Amazon riscă amenzi de 200.000 de dolari în Rusia

Amazon riscă amenzi de 200.000 de dolari în Rusia

Amazon.com riscă amenzi de până la 12 milioane de ruble (204.000 de dolari) în Rusia, pentru că nu şterge conţinutul pe care Moscova îl consideră ilegal, au relatat agenţiile de presă, în ceea ce ar fi prima penalizare de acest fel pentru gigantul tehnologic din SUA.

Rusia a amendat alte câteva firme de tehnologie străine pentru aceeaşi infracţiune, o parte din ceea ce criticii spun că este o campanie mai amplă a Kremlinului pentru a limita influenţa şi acoperirea companiilor de tehnologie occidentale în Rusia, transmite Reuters.

ADVERTISING

TASS a citat o instanţă din Moscova care a afirmat că împotriva Amazon au fost întocmite două dosare, ambele referitoare la ”o încălcare a procedurii de restricţionare a accesului la informaţii”, în conformitate cu legislaţia rusă.

”Amazon se confruntă cu o pedeapsă sub forma unei amenzi în valoare totală de până la 12 milioane de ruble”, transmite TASS, care a citat instanţa.

Amazon nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii trimise prin e-mail. TASS nu a specificat conţinutul care ar fi încălcat legislaţia rusă.

ADVERTISING

Marţi, Tribunalul districtual Tagansky din Moscova a amendat serviciul de streaming al Amazon Twitch cu 4 milioane de ruble pentru că a găzduit un interviu video cu o personalitate politică ucraineană despre care Moscova a spus că ar conţine informaţii ”false”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇