3 lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra o dronă

3 lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra o dronă

Atunci când vă gândiți să cumpărați o dronă, entuziasmul vă poate împiedica să luați o decizie cu adevărat bună. Înainte de a vă lansa în cumpărarea unei drone, ar trebui să luați în considerare aceste puncte foarte importante, astfel încât să nu ajungeți să vă irosiți banii. Iată toate întrebările importante pe care trebuie să ți le pui înainte de a cumpăra o dronă. 

Înainte de a cumpăra o dronă, este important să luați în considerare caracteristicile și funcțiile pe care le are fiecare dronă și cum se raportează la ceea ce doriți ca drona să poată face. Lucruri precum caracteristicile de zbor, timpul de zbor, controlerul, cât de ușor este să achiziționați elemente de înlocuire, cum ar fi elice și baterii, și orice accesorii pe care trebuie să le cumpărați pentru a vă asigura că drona își poate face treaba. 

Dacă vă acordați timpul necesar pentru a lua în considerare în mod corespunzător fiecare aspect al unei drone, înseamnă că achiziția acesteia se va alinia exact cu ceea ce ați dorit să faceți și veți fi foarte mulțumit de rezultat.

ADVERTISING

Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a cumpăra o dronă.

Caracteristici de zbor

Există atât de multe tipuri diferite de drone cu atât de multe tipuri diferite de caracteristici încât poate fi destul de complicat să vă dați seama ce dronă funcționează cel mai bine pentru cazul dvs. specific de utilizare. 

Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să vă dați seama ce caracteristici de zbor sunt de fapt cu adevărat importante pentru modul în care doriți să folosiți drona. Iată câteva opțiuni pentru tipurile de întrebări pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a lansa și cumpăra o dronă.

  • Vă doriți o cameră foto excelentă?
  • Aveți nevoie ca aceasta să fie mică și portabilă?
  • O veți pilota în aer liber?
  • Doriți o transmisie video în direct?
  • La câți megapixeli aveți nevoie ca aparatul foto să înregistreze?
  • Cu ce format media poate lucra calculatorul dumneavoastră?
  • Doriți un controler?
  • Aveți nevoie de un software de navigație inteligent?
  • Aveți nevoie de moduri de captură automată?
ADVERTISING

Aceste întrebări vă vor ajuta să vă dați seama ce caracteristici ale unei drone sunt cele mai importante pentru dumneavoastră. Luați-vă un moment pentru a descrie primele trei lucruri pe care doriți să le facă drona dvs. 

Următorul lucru cel mai important pe care ar trebui să îl luați în considerare cu privire la drona dvs. este cât timp aveați nevoie să stați în aer.

Timpul de zbor

Durata de viață a bateriei este lucrul care vă va permite să stați mai mult timp în aer. Greutatea dronei este unul dintre cei mai importanți factori în determinarea duratei de viață a unei baterii. Iată câteva dintre cele mai bune durate de viață ale dronelor disponibile pe piață în acest moment:

  • UPair One FPV - 18 minute
  • DJI Mavic Mini - 30 de minute
  • DJI Mavic 2 Zoom - 31 minute
  • DJI Mavic Pro - 27 minute
  • Blade Chroma 4K - 30 minute
  • DJI Phantom 4 Pro - 30 minute
  • Parrot Bebop 2 - 24 minute
  • Traxxas Aton Plus - 25 minute
ADVERTISING

Fiecare dintre timpii de mai sus este ceea ce declară producătorul, dar timpul de zbor, dar va varia în funcție de condițiile de zbor. Timpul de zbor al unei drone va depinde de cât de mult transportă aceasta, de tipurile de operațiuni pe care le efectuați și de condițiile de mediu, cum ar fi vântul și rafalele. Timpul de zbor este puternic influențat de agresivitatea cu care pilotați drona. Astfel, dacă sunteți un pilot agresiv, atunci vă puteți aștepta ca bateria să se descarce mai repede și să aveți timpi de zbor mai mici.

Tehnologia bateriilor se îmbunătățește continuu. Asta înseamnă că, în următorii ani, vă puteți aștepta ca timpii de zbor să fie din ce în ce mai lungi. Cu cât drona este mai scumpă, cu atât este mai probabil ca aceasta să aibă un timp de zbor mai mare de 30 de minute. Dronele de jucărie, pe de altă parte, au o baterie foarte mică și ieftină, astfel încât vă puteți aștepta să obțineți doar câteva minute de timp de zbor de la ele.

Tipul de cameră

Atunci când vă uitați pentru prima dată la specificațiile unei drone cu o cameră, veți vedea rezoluția maximă a camerei respective. Rezoluția maximă a camerei vă va spune câți pixeli este capabilă să capteze camera în timpul filmărilor și fotografiilor. Acesta este primul indiciu al tipului de calitate la care vă puteți aștepta de la camera unei drone. Orice lucru mai presus de o dronă de jucărie va avea capacitatea de a realiza videoclipuri și fotografii de înaltă definiție. Acest lucru este potrivit pentru majoritatea utilizatorilor unei drone. Fie că postați pe online sau pe rețelele de socializare, filmările de înaltă definiție sunt tot ceea ce aveți cu adevărat nevoie. Pentru profesioniștii dintre noi, veți avea nevoie de definiție 4K.

Majoritatea dronelor din gama medie, cum ar fi seria Mavic, vin cu o cameră fixă. Asta înseamnă că nu aveți posibilitatea de a schimba camera. Pentru majoritatea utilizatorilor, din nou, aceasta nu este o problemă prea mare, deoarece puteți cumpăra o dronă în funcție de calitatea camerei de care aveți nevoie. Cu toate acestea, dronele din gama superioară au posibilitatea de a schimba diferite tipuri de camere - dar acestea pot deveni destul de scumpe!