Ce tip de cărucior alegi pentru copilul tău? Iată 5 recomandări

Când vine vorba despre produsele pentru copii există o multitudine de variante, fiecare având o caracteristică specială și îndeplinind anumite nevoi, atât pentru bebeluși, cât și pentru părinți. Aceste lucruri se aplică și în ceea ce privește căruciorul. În cele ce urmează vom detalia tipurile de cărucioare pe care le poți alege în funcție de buget, stil de viață, mediul în care trăiește copilul și caracteristici speciale care vor face plimbarea mai frumoasă.

Cărucioare sport

Dacă ai o viață activă, îți place să faci plimbări lungi sau ești sportiv și urmează să ai un nou-născut în familie, cărucioarele sport reprezintă varianta ideală. Cărucioarele sport sunt concepute special pentru a fi durabile, indiferent de șoc, ușoare și, cel mai important, sigure pentru copii. Un cărucior obișnuit, standard sau care are alte caracteristici, nu este un instrument sigur pentru a ieși la o sesiune de alergare împreună cu bebelușul tău, de aceea este important să investești într-un cărucior special conceput pentru această activitate. Cărucioarele sport sunt prevăzute cu roți mai mari umplute cu aer, nefiind realizate în totalitate din silicon sau cauciuc, sisteme de suspensie cu amortizoare pentru eliminarea șocului la întâlnirea cu asfaltul, posibilități multiple de rabatare a scaunului pentru copil și distanță mare între roți.

ADVERTISING

Cărucioare 2 în 1

Cărucioarele 2 în 1 pentru copii sunt special concepute pentru a îndeplini o serie de funcționalități necesare pentru o plimbare armonioasă în familie. Acestea sunt cărucioare transformabile, echipate cu mai multe poziții de înclinare, fiind posibilă o tranziție lină între poziția așezat și poziția de somn pentru copil.

Un cărucior 2 în 1 permite utilizarea a două modalități de transport: prin intermediul căruciorului pe roți și prin intermediul landoului care poate fi folosit atât pentru transportul manual, cât și pentru transportul auto în siguranță pentru copil.

Cărucioare pentru o familie extinsă

În timp ce este un moment entuziasmant să aflii că vei avea gemeni sau tripleți, este important să te interesezi cu privire la căruciorul care se va potrivi familiei tale extinse. Există două tipuri de cărucioare pentru gemeni sau tripleți care se delimitează în funcție de așezarea scaunelor: scaune așezate unul lângă celălalt pe verticală sau scaune plasate unul în spatele celuilalt.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acest tip de scaune pot fi din varianta standard, umbrelă, sport sau în sistem combi cu scaun auto, în funcție de necesități.

Cărucioare tip umbrelă

Denumirea de umbrelă pentru acest tip de cărucior provine de la posibilitatea de pliere și desfacere într-un mod rapid și ușor. Acesta este conceput special pentru a fi compact și simplu pentru a se potrivi cu ușurință în orice spațiu, mai ales în portbagajul mașinii atunci când trebuie să plecați la drum lung. De obicei, cărucioarele tip umbrelă sunt mai puțin costisitoare decât celelalte tipuri menționate.

Cărucioare standard

Cărucioarele standard reprezintă alegerea majoritară a noilor părinți la începutul călătoriei lor. Acestea au caracteristici de bază dar pe care alte tipuri de cărucioare, mai ieftine, nu le includ, precum: spațiu de depozitare suficient, scaun confortabil cu posibilitate de înclinare în funcție de nevoi, roți mari din silicon rezistente la uzură, etc. Anumite cărucioare standard pot avea și un adaptor pentru scaunul auto.

ADVERTISING

Dacă ești părinte pentru prima dată, asigură-te că-i oferi copilului tău cel mai bun tip de cărucior în funcție de posibilitățile financiare și de stilul de viață pe care vrei să-l adopți în familie.