Ziua 621 Frauda de milioane de euro în armata Ucrainei. Atacuri puternice la Odesa și Herson

<span style="color:#990000;">Ziua 621</span> Frauda de milioane de euro în armata Ucrainei. Atacuri puternice la Odesa și Herson

Ziua 621 de război a debutat cu un puternic atac al rușilor la Odesa. Cinci persoane au fost rănite, iar una din principalele galerii de artă ale oraşului a fost avariată.

De asemenea, forțele ruse au lansat mai multe atacuri asupra Hersonului de pe malul est al râului Nipro în timpul nopții. Au fost vizate zonele rezidențiale din cartierul central al orașului. Un bloc de apartamente cu cinci etaje și mai multe case au fost avariate în urma atacului. Nu au fost raportate informații despre victime.

Iar un mare depozit de muniții al rușilor din localitatea ucraineană Sedovo a fost distrus de o explozie. Depozitul este situat la mai puțin de 10 kilometri de granița cu regiunea Rostov a Rusiei.

Între timp, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se plânge de lipsurile din apărarea aeriană a ţării sale şi de supremaţia forţelor armate ruse. El a reiterat că principala sa solicitare o constituie sisteme de apărare mai bune.

ADVERTISING

"Rusia controlează cerul. Daţi-mi posibilitatea de a compara puterea noastră cu cea a Rusiei pe cer", a adăugat el, reluând cererea sa pentru avioane de luptă occidentale.

Situația pe front

  • Atac aerian la Odesa - Cinci persoane au fost rănite la Odesa, iar una din principalele galerii de artă ale oraşului a fost avariată în atacuri ruseşti, au declarat oficialii ucraineni din portul de la Marea Neagră. "Pe 6 noiembrie, Muzeul Naţional de Artă Odesa împlineşte 124 de ani. Ruşii au "felicitat" monumentul nostru arhitectural cu o rachetă care a căzut în apropiere", a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa pe Telegram. Pereţii clădirii au fost deterioraţi, iar o parte din geamuri s-au spart, a adăugat el.
  • Atac asupra Hersonului - Forțele ruse au lansat mai multe atacuri asupra Hersonului de pe malul est al râului Nipro în timpul nopții, a informat șeful administrației militare a orașului, Roman Mrochko. El a spus că trupele ruse au vizat zonele rezidențiale din cartierul central al orașului cu o rachetă Kh-31. Un bloc de apartamente cu cinci etaje și mai multe case au fost avariate în urma atacului. Nu au fost raportate informații despre victime.
  • Bătălia de la Robotîne - Armata ucraineană anunţă luni că forţe ruseşti încearcă să recucerească satul Robotîne, în sud, a cărui „eliberare” la sfârşitul lui august a fost salutată drept un progres important al contraofensivei ucrainene, o speranţă care nu s-a materializat.
  • Frauda de milioane de euro în armata Ucrainei - Parchetul general ucrainean anunţă luni că i-a informat în mod oficial pe doi reprezentanţi ai Apărării - un fost adjunct al ministrului Apărării şi unul dintre colaboratorii acestuia - cu privire la o anchetă care îi vizează cu privire la deturnarea câtorva milioane de euro la achiziţionarea unor veste antiglonţ de proastă calitate - un nou scandal de corupţie în Ucraina invadată de Rusia. Cei doi bărbaţi - ale căror nume nu au fost dezvăluite - au „comandat în străinătate echipament de protecţie individuală de calitate insuficientă”, pe care l-au plătit în avans integral şi fără să respecte „procedura de control al calităţii prevăzute”.
  • Zelenski cere mai multe avioane - Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se plânge de lipsurile din apărarea aeriană a ţării sale şi de supremaţia forţelor armate ruse. "Rusia controlează cerul", a declarat Zelenski. El a reiterat că principala sa solicitare o constituie sisteme de apărare mai bune. "Daţi-mi posibilitatea de a compara puterea noastră cu cea a Rusiei pe cer", a adăugat el, reluând indirect cererea sa pentru avioane de luptă occidentale. Ucraina mai are nevoie de drone şi de arme pentru a se apăra împotriva dronelor. Imediat ce va fi stabilit cât de cât un echilibru pe cer, forţele ucrainene de la sol vor putea avansa, a subliniat Zelenski.
  • Explozie la un depozit de muniție a rușilor - Un mare depozit de muniții al rușilor din localitatea Sedovo a fost distrus de o explozie. Depozitul este situat la mai puțin de 10 kilometri de granița cu regiunea Rostov a Rusiei.
  • Pierderile Rusiei - Rusia a pierdut 305.970 de militari în Ucraina de la începutul invaziei sale, a informat luni Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. În ultimele 24 de ore au fost uciși 880 de soldați ruși.
  • Care e situația la Zaporojie - Rusia şi Ucraina au prezentat versiuni contradictorii privind situaţia de pe front, în regiunea Zaporojie, observă Reuters. Moscova susţine că a oprit contraofensiva Kievului, în timp ce armata ucraineană afirmă că avansează în continuare. "Inamicul a fost oprit, iar contraofensiva sa, atât de lăudată, a fost complet blocată", a declarat Evgheni Baliţki, conducătorul instalat de ruşi în Zaporojie. Ulterior, Statul-major ucrainean a comunicat că forţele ruse au atacat de mai multe ori, fără succes, la Robotine şi Verbove - câţiva km mai la est. Ambele părţi controlează difuzarea informaţiilor de pe front şi revendică succese pe teritorii mici, ceea ce îngreunează determinarea progreselor semnificative sau a intensităţii luptelor, arată Reuters.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇