Zelenski: În 4 regiuni situaţia este tensionată, Mariupol rămâne blocat. 143 de copii au murit

Zelenski: În 4 regiuni situaţia este tensionată, Mariupol rămâne blocat. 143 de copii au murit

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis, luni noaptea, într-un mesaj, că Irpin a fost eliberat, dar că trupele ruse controlează nordul Kievului.

El mai afirmă că în regiunile Cernihiv, Sumi, Harkov, Donbas, situaţia este tensionată, foarte dificilă, iar până astăzi, se ştie că 143 de copii au murit. Mariupol rămâne blocat, mai afirmă preşedintele Zelenski.

”Astăzi avem veşti bune. Apărătorii noştri avansează în regiunea Kiev, recâştigând controlul asupra teritoriului ucrainean. Irpin a fost eliberat. Sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru acest rezultat.

ADVERTISING

Ocupanţii sunt împinşi departe de Irpin. Alungaţi din Kiev. Cu toate acestea, este prea devreme să vorbim despre securitate în această parte a regiunii noastre. Lupta continuă”, a transmis preşedintele Zelenski.

El mai precizează că ”trupele ruse controlează nordul Kievului şi că au resursele şi forţa de muncă”.

”Ei încearcă să îşi refacă unităţile distruse. Nivelul pierderilor lor, chiar şi la 90%, nu este un argument pentru ca ei să se oprească. Regiunile Cernihiv, Sumi, Harkov, Donbas, sudul Ucrainei - situaţia rămâne peste tot tensionată, foarte dificilă. Acesta este un război nemilos împotriva naţiunii noastre, împotriva poporului nostru, împotriva copiilor noştri”, a spus Zelenski.

ADVERTISING

Război în Ucraina, Ziua 34 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Preşedintele ucrainean mai afirmă că până astăzi se ştie că 143 de copii au murit.

”Mariupol rămâne blocat. Trupele ruse nu au permis ca astăzi să fie organizat niciun coridor umanitar. (..) Mai avem nevoie de timp. Mai avem nevoie de arme. Mai trebuie să luptăm, trebuie să avem răbdare”, a mai spus el.

Preşedintele Ucrainei arată că este important pentru el ca pachetele de sancţiuni să fie suficient de eficiente şi de substanţiale, având în vedere ceea ce se face deja împotriva Ucrainei de către Federaţia Rusă.

ADVERTISING

”Dacă pachetele de sancţiuni sunt slabe sau nu funcţionează suficient, dacă pot fi ocolite, se creează o iluzie periculoasă pentru conducerea rusă că îşi poate permite în continuare ceea ce fac acum. Şi ucrainenii plătesc pentru asta cu viaţa. Mii de vieţi.

Aşadar, începând din această săptămână, creăm un grup de experţi la Preşedinţie - ucraineni şi internaţionali, care vor analiza constant sancţiunile împotriva Rusiei - ce influenţează acestea cu adevărat”, a anunţat Zelenski.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇