20 de oameni au ajuns la spital după un zbor de coșmar: "Ne zdruncina atât de tare încât pluteam deasupra scaunelor"

20 de oameni au ajuns la spital după un zbor de coșmar: "Ne zdruncina atât de tare încât pluteam deasupra scaunelor"

Cel puțin 36 de persoane au fost rănite din cauza unor severe turbulenţe care au zdruncinat un avion pe ruta Phoenix (Arizona) – Honolulu (Hawaii).

În zonă au fost semnalate furtuni, transmite BBC.

Un pasager povesteşte că la un moment dat avionul se zgâlţâia atât de tare încât oamenii „aproape pluteau deasupra scaunelor”.

20 de persoane au fost duse la spital cu tăieturi, inclusiv la nivelul capului, precum și lovituri și vânătăi. Unii oameni au avut greață și au vărsat ca urmare a mișcării extreme.

ADVERTISING

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA a anunțat că investighează incidentul.

La bordul avionului Airbus A330-200 se aflau 278 de pasageri și 10 membri ai echipajului. Incidentul a avut loc duminică dimineață, cu puțin timp înainte ca avionul să aterizeze pe aeroportul internațional Daniel K Inouye din Honolulu.

Compania Hawaiian Airlines a comunicat că „au fost oferite îngrijiri medicale mai multor pasageri și membri ai echipajului la aeroport pentru răni ușoare, în timp ce alţii au fost transportați rapid la spitalele locale pentru îngrijiri suplimentare”.

ADVERTISING

Dintre persoanele transportate la spital s-a numărat şi un bebeluș de 14 luni.

Un pasager a povestit la radio că turbulențele puternice au durat doar câteva secunde, dar a fost suficient: "A fost pur și simplu un zbor agitat. Și apoi, a escaladat rapid până la punctul în care ne zdruncina atât de tare încât pluteam deasupra scaunelor. Puteam să văd oameni răniți în jurul nostru și că obiectele sunt peste tot... a fost destul de suprarealist”.

Severe turbulence injures passengers on Hawaiian Airlines flight | USA TODAY

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇