WSJ: Vaccinul Pfizer ar fi deja transportat de United Airlines, pentru a fi ușor de distribuit când este aprobat în SUA și Europa

WSJ: Vaccinul Pfizer ar fi deja transportat de United Airlines, pentru a fi ușor de distribuit când este aprobat în SUA și Europa
Foto: Facebook United Airlines

Compania aeriană americană United Airlines ar fi început, vineri, să opereze zboruri charter cu doze de vaccin Pfizer împotriva Covid-19, pe care le poziționează astfel încât să fie ușor de distribuit în momentul în care vaccinul va fi aprobat de Agenția americană a Medicamentului (FDA), susțin surse citate de Wall Street Journal (WSJ).

Aceste prime zboruri, operate începând de vineri, fac parte dintr-un lanţ de aprovizionare global – pe cale să fie conturat pentru ceea ce va însemna provocarea logistică a distribuirii vaccinurilor împotriva Covid-19.

ADVERTISING

Pfizer a pus bazele unui plan complex, în cazul în care obţine unda verde de la FDA şi de la alte autorităţi de reglementare din întreaga lume.

Acest plan de distribuire al laboratorului american include instalaţiile de depozitare frigorifică de la centrele finale care-i aparţin - la Kalamazoo, în Michigan, şi la Puurs, în Belgia - şi prevede o mărire a capacităţii instalaţiilor de distribuire de la Pleasant Prairie, în Wisconsin, şi de la Karlsruhe, în Germania.

Planul include, de asemenea, zeci de zboruri cargo şi sute de transporturi cu camionul, zilnic.

ADVERTISING

Contactate de WSJ, Pfizer şi United Airlines au refuzat să comenteze.

Pfizer va folosi cutii frigorifice de mărimea unei valize în distribuirea vaccinului atât cu avionul, cât şi cu camionul.

Compania United Airlines ar urma să transporte de cinci ori mai multă zăpadă carbonică decât norma admisă la bord, pentru a menţine vaccinul la temperatura de minus 80 de grade Celsius.

Alte companii aeriene de pasageri şi de transport de marfă au început, de asemenea, să se pregătească în vederea transportării vaccinului împotriva Covid-19, potrivit WSJ.

ADVERTISING

Alianţa Pfizer/BioNTech a solicitat săptămâna trecută FDA aprobarea de urgenţă a punerii pe piaţă a vaccinului său împotriva Covid-19.

Ea a anunţat că vaccinul are o efcienţă de peste 90%, în urma fazei 3 a unor teste clinice.

Mai multe informații despre vaccinul Pfizer:

UE ar putea da undă verde în decembrie vaccinurilor Moderna şi Pfizer, anunță Ursula von der Leyen

Șeful BioNTech spune că e posibil ca vaccinul Pfizer să fie distribuit chiar din acest an

Vaccinul Pfizer este eficient 95%, arată rezultatele finale ale testelor clinice

Pfizer începe să livreze vaccinul anti-COVID-19. Unde vor ajunge primele doze


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇