Vlad Cosma a fost achitat în dosarul sponsorizării ilegale a campaniei PSD

Vlad Cosma a fost achitat în dosarul sponsorizării ilegale a campaniei PSD

Fostul deputat Vlad Cosma a fost achitat, vineri, de Tribunalul Prahova în dosarul în care a fost cercetat pentru instigare la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Decizia instanței nu este definitivă, informeaza Realitatea Plus.

În acelaşi dosar au fost achitaţi oamenii de afaceri Petrică Uşurelu, pentru evaziune fiscală, delapidare în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată, şi Răzvan Alexe, pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare a banilor în formă continuată, potrivit Agerpres.

ADVERTISING

Totodată, Tribunalul Prahova a dispus menţinerea sechestrului asigurător instituit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie asupra sumelor de bani deţinute în conturi bancare de inculpaţii Alexe Răzvan şi Cosma Vlad Alexandru.

Vlad Cosma este acuzat de finanțarea ilegală a campaniei PSD Prahova din 2012, iar prejudiciul estimat în acest dosar se ridică la circa 200.000 de lei.

Procurorii afirmă că, la începutul anului 2012, înainte de alegerile locale programate în vară, Vlad Cosma, la acea dată preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PSD Prahova, l-a determinat pe administratorul unei firme să înregistreze în contabilitatea societății o factură fictivă de peste un million de lei.

ADVERTISING

Scopul ar fi fost disimularea sponsorizării ilegale a campaniei electorale.

Acesta nu este primul dosar pentru Vlad Cosma. În 2016, fostul deputat a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar de corupție.

Tatăl lui, fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, a primit 8 ani de detenție în același dosar.

ADVERTISING

Cei doi sunt acuzați că, între 2010 și 2013, ar fi primit mită un milion de euro de la patronii unor firme de asfaltare și deszăpezire ca să le acorde contracte.

În aprilie 2018, sentința a fost anulată de un complet de 5 judecători al ÎCCJ, condus chiar de vicepreședintele instanței supreme, Iulian Dragomir, scrie Necenzurat PH.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇