Viktor Orban i-a cerut Papei Francisc ”să nu lase să piară Ungaria creştină”

Viktor Orban i-a cerut Papei Francisc ”să nu lase să piară Ungaria creştină”

Papa Francisc a elogiat duminică în capitala Ungariei naţiunea acestei ţări ”ataşată rădăcinilor sale”, dar în acelaşi timp i-a îndemnat pe unguri să fie ”deschişi” către toţi, o aluzie la politica anti-migranţi susţinută de premierul ungar Viktor Orban.

”Sentimentul religios este seva acestei naţiuni atât de ataşată rădăcinilor sale”, a spus suveranul pontif în faţa unei imense mulţimi venite să-l aclame.

''Dar crucea, plantată în pământ, în plus faţă de a invita să fim bine înrădăcinaţi, îşi ridică şi întinde braţele către toţi (...) Dorinţa mea este ca voi să fiţi astfel: ancoraţi şi deschişi, înrădăcinaţi şi respectuoşi'', a îndemnat Papa Francisc, înainte de a adresa binecuvântarea în limba maghiară ''Isten eltessen!''.

ADVERTISING

Totuşi, comunicatul transmis de Sfântul Scaun despre întâlnirea cu uşile închise pe care Papa Francisc a avut-o anterior timp de 40 de minute cu premierul ungar Viktor Orban şi cu preşedintele Janos Ader nu include migraţia printre temele discutate.

Comunicatul menţionează că printre subiectele abordate s-au numărat ''rolul Bisericii în ţară, angajamentul pentru protejarea mediului înconjurător, apărarea şi promovarea familiei''.

Nu au fost oferite alte detalii despre această discuţie. Dar premierul Viktor Orban, care dezaprobă primirea refugiaţilor pentru care pledează suveranul pontif, a scris pe contul său de Facebook că i-a ''cerut Papei să nu lase să piară Ungaria creştină''.

Arra kértem Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot // I asked Pope Francis not to let Christian Hungary perish

Publicată de Orbán Viktor pe Duminică, 12 septembrie 2021

Suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, venit la Budapesta într-o vizită fulger pentru a conduce slujba de încheiere a Congresului Euharistic, a transmis acest mesaj în timpul rugăciunii Angelus.

ADVERTISING

După rugăciunea Angelus, Papa Francisc a plecat spre Slovacia pentru o vizită de trei zile.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇