Vești bune: România se relaxează, iar Europa își redeschide frontierele

Vești bune: România se relaxează, iar Europa își redeschide frontierele

Ziua de 15 iunie vine și cu vești bune și cu noi măsuri de relaxare pe teritoriul României, în ciuda numărului sufocant de știri negative care ne inundă în fiecare zi.

Mall-urile se redeschid, la fel și sălile de fitness sau piscinele exterioare. De asemenea, putem să începem să ne revedem cu mai mulți prieteni, atât la plimbare, cât si la activități sportive sau recreative.

Vești bune vin și de peste hotare. Spania își redeschide granițele pentru turiști mai devreme decât estima, zborurile se reiau și întreaga Europă începe să-și deschidă frontierele pentru turism

ADVERTISING

România se relaxează de astăzi

Potrivit noilor măsuri de relaxare, incepând de luni vom putea merge la mall, la sala de fitness sau la piscina, daca aceasta se află în exterior.

Tot din această zi se dă startul din nou la activitățile de tratament balnear, respectându-se, desigur, măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

De asemenea, se măreşte la 6 numărul de persoane care nu locuiesc împreună şi care pot participa la activităţi în aer liber precum ciclism, drumeţii, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare sau pescuit. Tot la 6 se mărește și numărul de persoane care nu aparțin aceleiași familii și care pot forma grupuri pietonale, scrie Digi24.

ADVERTISING

Liber la zboruri

Vești bune vin și pentru cei care și-au făcut planuri de călătorie. De astăzi se pot relua zborurile către şi dinspre Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Spania îşi va redeschide frontierele mai repede pentru cetățenii UE

Spania îşi va redeschide la 21 iunie frontierele pentru cetăţenii din ţările din Uniunea Europeană, a anunţat premierul Pedro Sanchez. Excepţie face frontiera cu Portugalia, care va rămâne închisă până la 1 iulie, potrivit AFP, citat de News.ro.

ADVERTISING

Veștile bune vin în contextul în care guvernul spaniol anunţase până acum data de 1 iulie pentru redeschiderea frontierelor.

Europa repornește industria turistică

În condiţiile în care criza generată de coronavirus pare să fie ţinută sub control, câteva ţări europene îşi vor redeschide frontierele începând cu săptămâna aceasta, scrie Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Printre aceste ţări se numără Germania, dar şi Austria, care plănuieşte să redeschidă în următoarele zile graniţa cu Italia, una dintre cele mai afectate ţări din Europa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇