Vela anunță noutăți auto: dealerii vor putea înmatricula direct mașinile vândute, în numele cumpărătorului

Vela anunță noutăți auto: dealerii vor putea înmatricula direct mașinile vândute, în numele cumpărătorului

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat vineri că înmatricularea vehiculelor se va putea face mult mai ușor.

Mai exact, spune el, operațiunea va fi făcută direct de către dealer sau producător și va fi nevoie doar de un simplu document, un mandat pe care vânzătorul îl încheie cu cumpărătorul.

”Astăzi voi semna ordinul ministrului Afacerilor de Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetățenii să nu mai fie puși în situația în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în această perioadă delicată.

ADVERTISING

Așadar, prin acest ordin, toții dealerii de autoturisme din România, inclusiv producătorii, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care vânzătorul îl încheie cu cumpărătorul”, a declarat Marcel Vela într-o conferință de presă.

Și radierea se va face tot digital

Totodată, spune ministrul de Interne, tot prin sistem digital se vor putea face și alte operațiuni, cum ar fi radierea autovehiculului sau obținerea autorizației provizorii de circulație.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”În același timp, tot printr-un mod digital se pot face și alte operațiuni, direct de către proprietarul autovehiculului. Este vorba despre radiere, obținerea autorizației provizorii de circulație, obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare.

Și, nu în ultimul rând, extrem de important pentru producătorii de autovehicule, pot să obțină autorizație de circulație pentru probe pentru noile modele pe care le vor produce în viitor, ce au nevoie de aceste teste și verificări, pe parcursul omologării”, a subliniat ministrul.

ADVERTISING

Se vor înființa mai multe centre pentru obținerea permiselor

Marcel Vela promite că în viitor va exista o descentralizare a serviciilor de obținere a permiselor de conducere și de înmatriculare a vehiculelor, astfel încât să fie create puncte de lucru nu numai în reședința de județ.

”O să procedăm și la o descentralizare a serviciilor de obținere a permiselor de conducere și de înmatriculare a vehiculelor, în sensul că acolo unde există distanțe mari între reședința de județ și cetățenii dintr-un județ care are o întindere foarte mare, vă dau exemplul Hunedoara, am decis în viitor să facem un proiect care să apropie acest serviciu de cetățeni, să nu mai vină cetățenii la serviciu.

În sensul în care am dat exemplul Hunedoarei, sediul județean de la Deva să poată avea un punct de lucru și în Petroșani. La fel și în alte județe care au această problemă de distanță, dar și în dorința pentru a apropia toate serviciile MAI de cetățeni”, a precizat Marcel Vela.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇