Uraganul Sally a făcut prăpad în SUA: Poduri spulberate, drumuri distruse, ape de un metru jumătate și sute de mii de oameni fără curent (Foto&Video)

Uraganul Sally a făcut prăpad în SUA: Poduri spulberate, drumuri distruse, ape de un metru jumătate și sute de mii de oameni fără curent (Foto&Video)

Uraganul Sally a provocat pagube uriașe în America, mai mult de jumătate de milion de oameni au rămas fără curent electric, iar inundațiile și ploile continuă să creeze probleme.

Autoritățile transmit că, deși Sally începe să scadă în intensitate, ploile torențiale sunt extrem de periculoase. Părți din vestul Floridei și coasta sud-estică a Alabamei se află sub avertisment și acum.

Conform cifrelor oficiale, 544.598 de locuințe au rămas fără curent în Georgia, Mississippi, Florida și Alabama.

Oficialii din Baldwin, Alabama, au raportat inundații catastrofale, îndemnând oamenii să nu iasă pe străzi. Apa continuă să crească, iar echipele de salvare caută oamenii în casele surprinse de inundații. Unele persoane au fost transportate cu avionul la adăposturi.

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt al serviciilor de urgențe a transmis ca 90% din regiune nu are curent electric, transmite ABC News.

Un bărbat din Walton, Florida, a avut nevoie de ajutor după ce apa din casă a ajuns până la nivelul taliei.

ADVERTISING

În Santa Rosa liniile electrice au fost rupte, o mulțime de copaci doborâți, iar autoritățile au anunțat că intervin doar la urgențe majore.

În Pensacola, vântul a ajuns la viteze extrem de mari, iar inundațiile fac ravagii în continuare.

Centrul orașului a fost înghițit de apă, în unele zone nivelul acesteia ajungând până la un metru și jumătate.

ADVERTISING

Autoritățile au transmis în permanență oamenilor să stea cât mai departe de drumuri, precizând că atât de multe sunt inundate sau blocate, încât nu mai are rost să le enumere.

Un pod din Pensacola a fost distrus în urma uraganului.

Probleme și din cauza COVID-19

Primarul Grover C. Robinson a transmis oamenilor să nu mai încerce să fugă din calea furtunii cu mașinile personale, pentru că pericolul este imens și mai bine să aștepte echipajele de intervenție. Robinson a precizat că sunt probleme cu adăposturile din cauza COVID-19.

„Obișnuiam să băgăm mulți oameni în adăposturi. Nu mai putem face asta din cauza COVID-19”, a transmis el presei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇