Unul dintre cei mai cunoscuţi doctori din Timişoara a fost prins în flagrant şi arestat pentru şpăgi multiple. Oficial, el câştiga 6.000 de euro pe lună

Unul dintre cei mai cunoscuţi doctori din Timişoara a fost prins în flagrant şi arestat pentru şpăgi multiple. Oficial, el câştiga 6.000 de euro pe lună

Unul dintre cei mai cunoscuţi doctori din Timişoara a fost ridicat de poliţişti şi procurori pentru luare de mită.

Ulterior, el a fost reţinut, fiind suspectat că a primit sume între 100 şi 2.000 de lei pentru efectuarea de acte medicale, care trebuiau realizate cu titlu gratuit.  

UPDATE Miercuri medicul a fost arestat preventiv. Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Timiş.

Este vorba despre medicul Octavian Mazilu, şeful secției de Chirurgie Generala II și Oncologie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență. Anterior, el a fost manager al Spitalului Municipal și consilier local PSD în Timișoara.

ADVERTISING

În urma unor plângeri, medicul Mazilu a fost monitorizat timp de două luni, în care ar fi primit mită de la pacienţi de cel puţin 25 de ori.

Acesta ar fi încasat sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei în propriul cabinet de la spital.

Medicul a fost prins când primea drept mită suma de 300 de lei.  

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Octavian Mazilu are un venit lunar de aproximativ 6.000 de euro ca medic, cadru didactic universitar, dar şi din dividende de la o firma la care era acţionar.

Spitalul se distanţează de fostul manager

ADVERTISING

Colegii medicului Octavian Mazilu se desolidarizează de practicile care nu fac cinste profesiei de medic şi dau asigurări că misiunea lor este lupta pentru viaţă şi respectarea drepturilor pacienţilor.

Într-un comunicat de presă, de miercuri, conducerea Spitalului Clinic Municipal Timişoara ia atitudine după ce fostul manager a fost prins în timp ce primea mită de la pacienţi.  

”Lupta pentru viaţă şi respectarea drepturilor pacienţilor, aceasta este misiunea noastră, a medicilor şi a tuturor angajaţilor din Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Colectivul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara regretă şi se desolidarizează de toate practicile care nu fac cinste nobilei profesii medicale.

ADVERTISING

Ȋntotdeauna, prin toate politicile şi proiectele noastre, am poziţionat pacientul precum şi accesul necondiţionat la servicii medicale de înaltă performanţă în centrul atenţiei noastre, personalul fiind instruit permanent în respectarea drepturilor pacientului, deontologiei profesionale şi pentru necondiţionarea actului medical”, se arată într-un comunicat de presă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇