Unicat în România: O firmă și-a luat asfaltul de pe stradă, pentru că n-a primit banii pe lucrare

Unicat în România: O firmă și-a luat asfaltul de pe stradă, pentru că n-a primit banii pe lucrare

Zeci de metri de asfalt de pe o stradă din orașul Aninoasa, județul Hunedoara, au fost decopertați la puțin timp după ce au fost turnați, pentru că două firme care au introdus canalizarea și magistrala de apă nu s-au înțeles asupra prețului asfaltării, cerut de o altă companie.

O firmă din Hațeg și una din Deva, Pro Metal și Metal Prod, au câștigat contractele pentru apă, respectiv canalizare în Aninoasa. Porțiunea pe care au fost introduse rețelele de apă și canalizare a fost, însă, decopertată de compania care se ocupă cu asfaltarea, Drupo, fiindcă celelalte două firme nu s-au înțeles asupra prețului asfaltării, relatează Gazeta de Dimineață.

ADVERTISING

"Cele două firme s-au înțeles să pună jumătate-jumătate să asfalteze înapoi strada. Lucrarea fiind finalizată, toate bune. Ei, cele două firme, după asfaltarea străzii, nu s-au înțeles la prețul asfaltului. Firma care a făcut lucrarea de asfaltare a venit și și-a luat asfaltul. După ce a fost finalizată, a venit și a rașchetat jumătate de asfalt pe care l-a pus și a spus firmei cu magistrala de apă - 'refeceți voi'", a explicat primarul orașului Aninoasa, Nicolae Dunca.

Firmele care au stricat strada pentru a introduce țevi de apă și canalizare ar fi trebuit să achite câte 170.000 de lei pentru asfaltare.

ADVERTISING

Operatorul de apă din Valea Jiului, beneficiarul lucrărilor de extindere a rețelelor de apă și canalizare, trebuie să găsească acum soluții pentru a asfalta strada, iar Primăria Aninoasa amenință cu plângere penală.

"Cred că suntem unici în România, nu am mai auzit așa ceva. Le-am dat termen o săptămână. Dacă nu văd activitate și nu se întrevăd demersuri pentru refacerea străzii, săptămâna viitoare o să mă adresez cu un denunț penal împotriva făptuitorilor, pentru distrugere", a spus primarul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇