Un vulcan a erupt în Indonezia

Un vulcan a erupt în Indonezia

Vulcanul Semeru din insula indoneziană Java a erupt duminică dimineaţă, expulzând în atmosferă o coloană de cenuşă cu înălţimea de doi kilometri. Autoritățile i-au avertizat pe oameni să stea departe de zona erupţiei.

La începutul lunii, Semeru, muntele cu cea mai mare altitudine de pe insula Java, a expulzat nori de cenuşă şi fluxuri piroclastice care au dus la moartea a cel puţin 46 de persoane, mai mulţi dispăruţi, în timp ce mii de persoane au fost strămutate.

Duminică, erupţia din prima parte a zilei a dus la formarea unor nori denşi de cenuşă albă şi gri, potrivit Centrului pentru vulcanologie şi gestionarea pericolelor geologice (PVMBG).

Agenţia a avertizat rezidenţii din apropiere să nu desfăşoare activităţi pe o rază de cinci kilometri de centrul erupţiei şi să menţină o distanţă de 500 de metri de malurile râurilor din cauza riscului revărsării de lavă.

PVMBG le-a mai recomandat oamenilor să nu desfăşoare activităţi la o distanţă mai mică de 13 kilometri sud-est de centrul erupţiei.

Cu 142 de vulcani prezenţi pe teritoriul său, Indonezia deţine cel mai mare număr de locuitori pe plan global care trăiesc în apropierea unui vulcan, dintre care 8,6 milioane, la o distanţă de 10 kilometri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇