Un urs reclamat ca agitat și agresiv a fost împușcat la Comarnic. Mesaje RO-ALERT la Breaza și Bușteni

Un urs care a fost reclamat că manifestă un comportament agitat şi agresiv a fost împuşcat, vineri seară, în oraşul Comarnic, în urma unei decizii a autorităţilor.

Conform datelor comunicate AGERPRES de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, în jurul orei 18,00, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112, un echipaj a fost direcţionat să intervină în localitatea Comarnic, unde a fost semnalată prezenţa unui urs în curtea unui imobil.

Persoana care a făcut sesizarea a relatat faptul că, în timp ce se afla în grădină, şi-a făcut apariţia un urs care ulterior a fost îndepărtat spre o zonă forestieră de către câţiva câini, a transmis IJJ.

Persoana care a făcut sesizarea le-a relatat autorităţilor faptul că animalul sălbatic era agitat şi agresiv.

La faţa locului, s-a constituit o echipă de intervenţie formată din viceprimarul localităţii, paznicul de vânătoare şi medicul veterinar, care a luat decizia ca ursul să fie împușcat.

ADVERTISING

Mesaje RO-ALERT la Breaza și Bușteni

De asmenea, autorităţile prahovene au emis, vineri seară, mesaje RO-ALERT pentru locuitorii din Breaza şi Buşteni, în urma apariţiei unor urşi pe străzi.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, un urs a apărut pe Strada Salcâmilor din Breaza, o zonă frecventată de către animalele sălbatice, iar la Buşteni, prezenţa unui urs a fost semnalată lângă magazinul Lidl.

În ambele cazuri au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, iar echipaje de jandarmi au fost direcţionate în zonă, precizează sursa citată.

Săptămâna aceasta, parlamentul a adoptat o lege care permite intervenția imediată împotriva urșilor periculoși, nu doar în interiorul, ci și în exteriorul localităților, iar cheltuielile administrațiilor locale privind permanența și intervenția imediată urmează să fie decontate de către Ministerul Mediului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇