Un tren a deraiat la Arad. Circulația e blocată, dintr-un vagon se scurge motorină

Un tren a deraiat la Arad. Circulația e blocată, dintr-un vagon se scurge motorină

Două vagoane ale unui tren privat, încărcat cu motorină, au deraiat, marţi, la ieşirea din staţia Aradu Nou, în apropierea unui sens giratoriu. Alte două vagoane s-au răsturnat, iar acolo intervin pompierii. Traficul feroviar este restricţionat.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost restricţionat începând cu ora 13:00 pe relaţia Aradu Nou – Arad, din cauza unui incident feroviar, în care este implicat un tren privat de marfă încărcat cu motorină”, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, la ieşire din staţia Aradu Nou, două vagoane din compunerea trenului privat de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat.

Garnitura privată are în compunere 26 de vagoane încărcate şi circula în relaţia Drobeta Turnu Severin - Arad.

„Din unul dintre vagoane s-a scurs motorină pe câmpul din apropierea liniei ferate. Rămânem pentru a proteja zona împotriva evitării oricărui pericol”, a anunțat și ISU Arad.

Pasagerii din 25 de trenuri care tranzitau staţia CF Aradu Nou vor fi preluați cu mijloace auto pe relaţia Şagu - Arad.

ADVERTISING

„Precizăm totodată faptul că măsura de transbordare cu mijloace auto va fi menţinută până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de personalul feroviar de specialitate al operatorului privat şi al SRCF Timişoara în staţia CF Aradu Nou. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor şi îi asigură că personalul feroviar al SRCF Timişoara va întreprinde toate demersurile necesare astfel încât intervenţiile din zona deraierii să se finalizeze în cel mai scurt timp, iar traficul feroviar să poată fi reluat în condiţii de siguranţă”, a precizat CFR.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇