Un stat american oferă arme de foc pentru a-şi atrage cetăţenii la vaccinare

Un stat american oferă arme de foc pentru a-şi atrage cetăţenii la vaccinare

Statul West Virginia a lansat o loterie menită să accelereze campania de vaccinare, cu premii printre care se află două camionete, cinci permise de pescuit şi de vânătoare valabile pe viaţă, zece puşti de vânătoare şi 25 de sejururi în parcuri naturale din stat.

Statul a anunţat de asemenea o loterie în valoare de un milion de dolari, destinată persoanelor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 25 de ani, prin care oferă două burse complete de patru ani la o universitate din stat, o tentaţie într-o ţară în care învărţământul superior costă mult.

ADVERTISING

În urma unei lansări bune, campania de vaccinare stagnează în acest stat rural situat pe lanţul muntos al Apalaşilor, în estul ţării, unde doar 41% din populaţie a fost vaccinată.

Această loterie urmează să se desfăşoare săptămânal, de la 20 iunie la 4 august, și participă locuitorii care au fost vaccinaţi cel puţin cu o doză de vaccin anti-Covid, a anunţat marţi guvernatorul republican Jim Justice.

”O parte importantă a statului nostru nu a ales să se vaccineze încă”, a anunţat directorul însărcinat cu sănătatea la Universitatea West Virginia, Clay Marsh.

Acest stat le-a oferit deja, în ultimele luni, tinerilor cu vârsta cuprinse între 16 şi 35 de ani, o categorie de vârstă mai reticentă faţă de vaccinare, bonuri de economii în valoare de 100 de dolari sau cecuri-cadou de aceeaşi sumă, pentru a-i atrage la vaccinare.

ADVERTISING

Lansate de către statul Ohio, loteriile în valoare de milioane de dolari se multiplică în Statele Unite, în vederea unei relansări a campaniei de vaccinare împotriva covid-19, în scădere de mai multe săptămâni.

Alte state îşi atrag cetăţenii reticenţi cu bere, pizza sau bilete la evenimente sportive, pe lângă alte iniţiative private.

Preşedintele Joe Biden vrea să atingă pragul vaccinării a 70% dintre adulţi vaccinaţi cu prima doză de vaccin împotriva Covid-19 până la 14 iulie.

Pragul vaccinării cu prima doză a 50% dintre adulţii americani a fost atins la 25 mai.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇