Un polițist din Cluj a călcat pe cap un om încătușat (Video)

Un polițist din Cluj a călcat pe cap un om încătușat (Video)

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus verificări interne după intervenţia unor poliţişti pentru imobilizarea unui tânăr care a provocat un scandal într-un local din Cluj-Napoca.

Incidentul s-a produs în noaptea de 25 spre 26 noiembrie. Potrivit IPJ Cluj, în jurul orei 04:10, Poliţia a fost sesizată la un scandal izbucnit la un local. 

Agenţii de pază au cerut unui grup de persoane aflate în interior să părăsească localul, întrucât acesta s-a închis, dar un tânăr ar fi devenit recalcitrant, provocând scandal. Agenţii au folosit spray lacrimogen pentru a evacua localul, iar poliţiştii ajunşi la fața locului au identificat persoana care a provocat scandalul. Bărbatul a refuzat să se legitimeze şi a fugit.

ADVERTISING

Acesta a fost urmărit de poliţişti, iar la un moment dat s-ar fi împiedicat şi a căzut.

Într-o înregistrare video publicată de stiridecluj.ro se vede cum unul dintre agenți îl lovește cu piciorul, iar altul, iritat de faptul că cel de la pământ s-a opus reținerii, îl calcă pe cap pe bărbatul încătușat. Unul dintre polițiști l-a tras la o parte pe agentul respectiv, încercând să-l calmeze. 

Un polițist din Cluj a călcat pe cap un om încătușat

"Poliţiştii au folosit forţa pentru a-l încătuşa, ulterior stabilind că este vorba despre un tânăr, de 20 de ani, din Cluj-Napoca. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional pentru provocarea de scandal şi refuz de legitimare", a transmis IPJ Cluj.

ADVERTISING

În urma apariției imaginilor, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a anunțat luni că a dispus verificări prin intermediul Biroului Control Intern.

De asemenea, în urma incidentului, polițiștii au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, întrucât în timpul evacuării persoanelor din local agenţii de pază ar fi agresat o femeie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇