Un politician catalan a fost împușcat în cap, la Madrid

Un politician catalan a fost împușcat în cap, la Madrid

Fostul lider al Partidului Popular spaniol din regiunea Catalonia a fost împuşcat în plină figură, joi, la Madrid.

Alejo Vidal-Quadras a fost împuşcat în Salamanca, un cartier de lux din centrul Madridului, în jurul orei locale 13.30 (14.30, ora României) şi a fost dus la spital, relatează Reuters.

Potrivit unor surse medicale citate de El Mundo, acesta este stabil și conștient, iar viața sa nu este în pericol.

Poliţia a izolat zona în care a avut loc atacul armat. Nu au fost efectuate încă arestări.

ADVERTISING

Agenţia spaniolă de ştiri EFE a relatat că Poliţia caută un motociclist, care purta o cască neagră şi care ar fi suspect în acest caz.

Conform El Mundo, fostul deputat se plimba singur când a fost abordat de o motocicletă pe care se aflau două persoane. Persoana din spate, care purta o cască neagră, l-a împușcat de la mică distanță, apoi cei doi au fugit.

Trecătorii au fost primii care s-au ocupat de victimă, urmați de doi polițiști care au încercat să astupe rana care "a străpuns maxilarul victimei de la un capăt la altul", potrivit unor surse medicale.

ADVERTISING

Atacatorii au folosit un pistol de calibru 9 milimetri.

Alejo Vidal-Quadras, 78 de ani, a fost şeful Partidului Popular, partidul de centru-dreapta din Spania, în regiunea Catalonia, dar şi vicepreşedinte al Parlamentului European.

Este o figură cheie a dreptei spaniole din ultimele decenii. A fost președinte al PP din Catalonia între 1991 și 1996 și europarlamentar între 1999 și 2014.

Relația sa dificilă cu șefii guvernului, condus pe atunci de Mariano Rajoy, ca urmare a politicilor în legătură cu independența Cataloniei și cu sfârșitul ETA, l-a determinat să se despartă de Partidul Popular și să facă parte din echipa fondatoare a Vox în 2014, partid al cărui prim președinte a fost.

ADVERTISING

Un an mai târziu, a renunțat la realegere după ce a candidat cap de listă pentru alegerile europene din 2014 și nu a reușit să obțină reprezentare. A fost înlocuit de Santiago Abascal, liderul Vox până în prezent. La scurt timp după aceea, acesta s-a distanțat de aparatul partidului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇